Košarkom protiv opake bolesti - Bravo ''Džezeri''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.10.2014.
13:22
Izvor: Sportske.net

Fenomenalan gest učinili su čelnici i košarkaši američkog NBA ligaša Jute Džez. Svom malom, ali teško obolelom navijaču pružili su zadovoljstvo da sa njima potpiše ugovor, a onda i da bude akter jednog revijalnog meča.

Beta/AP Photo/The Deseret News, Tom Smart
Beta/AP Photo/The Deseret News, Tom Smart

Povezane vesti

Slika dana, slika koja je obišla svet, dolazi iz Solt Lejk Sitija, gde je NBA ekipa Juta Džeza sjajnom humanitarnom akcijom pokušala da ulepša detinjstvo malenom, petogodišnjem JP Gibsonu, velikom navijaču ovog kluba.

Ovaj hrabri dečak već dve godine vodi tešku životnu borbu protiv opake bolesti, leukemije, a njegovi košarkaški ljubimci su mu na sjajan način dali veliki podstrek u toj borbi, pružajući mu zadovoljstvo da se, makar na jedan dan, oseti kao košarkaš ovog velikog kluba.

Naime, u klubu su najpre odlučili da sa JP Gibsonom potpišu jednodnevni ugovor, i to onako kako to rade pravi košarkaši, uz prisustvo medija.

Tom prilikom, na konferenciji za novinare, prvi čovek Jute Randi Rigbi je, između ostalog, poručio sledeće:

''Mi imamo mlad tim, ali smo želeli da ga učinimo još mlađim''.

Gibsonov otac, naravno, bio je presrećan zbog ovog sjajnog gesta ''Džezera''.

''U Juti su pokazali da su veliki, učinili su da njegov san postane stvarnost. Voleo bih da je povod drugačiji, ali, nažalost, u pitanju je borba sa teškom bolešću. Ipak, drago mi je jer su ovi veliki ljudi pokazali koliko im je stalo da ga podrže''...



A onda, pošto je JP Gibson ''ozvaničio saradnju'' sa ''Džezerima'', upriličena je revijalna utakmica, u kojoj je ovaj dečak odigrao svoje prve minute u dresu voljenog kluba, a kada je uz pomoć saigrača uspeo i da zakuca, dobio je i prave ovacije sa tribina.

Pogledajte ove dirljive scene, Juti svaka čast, a malom JP Gibsonu želimo, naravno, da što pre ozdravi i da ga jednog dana ponovo vidimo u dresu svog omiljenog kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke