Košarkaško veče - I Partizan i Zvezda!

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.12.2016.
10:44
Izvor: Sportske.net

Ljubitelji košarke večeras će imati priliku da uživaju u bogatom programu. Novi evropski izazovi su pred Partizanom i Crvenom zvezdom mts, i jedni i drugi će imati teška gostovanja.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/MO
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/MO

Povezane vesti

Prvi će na teren košarkaši Partizana. Crno-beli od 18 časova i 30 minuta gostuju ekipi poljske Zelene Gore u utakmici 10. kola FIBA Lige šampiona.

Crno-beli u ovaj meč ulaze sa učinkom od pet pobeda i četiri poraza, sa jednim trijumfom više od večerašnjeg rivala, ali i sa mnogo zdravstvenih problema.

Kako je juče i potvrđeno, Partizan će nastupiti bez trenera Aleksandra Džikića koji je takođe bolestan i koga će na klupi zameniti Nenad Čanak. Kada je igrački kadar u pitanju, uz odranije povređenog Đorđa Majstorovića, večeras u sastavu neće biti ni kapitena Novice Veličkovića, Mihajla Andrića i Frenka Robinsona koji se oporavljaju od povreda.

Zbog toga se očekuje da priliku dobiju i talentovani Nikola Tanasković i Slobodan Jovanović koji strpljivo čekaju da i na velikoj sceni pokažu svoje kvalitete.

Prethodni meč ova dva tima Partizan je dobio posle mnogo muke i neizvesnosti sa 58:56 i jasno je da mu ni večeras neće biti nimalo lako.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

A dok crno-beli budu privodili ovaj meč kraju, Crvena zvezda mts će u 13. kolu Evrolige izaći na megdan Olimpijakosu.

Ovaj meč počinje u 20 časova, igra se u Pireju, ali Zvezda je u sjajnoj formi, zaređala je sa ubedljivim pobedama i pokazala da odlično podnosi žestok ritam koji nameće takmičenje u reorganizovanoj Evroligi.

Uz to, Olimpijakos će biti oslabljen neigranjem Printezisa i Heketa, pa će ekipa Dejana Radonjića, ukoliko odigra na svom prepoznatljivom nivou, imati lepu priliku da ostvari još jednu pobedu u gostima i vrati se među osam najboljih na evroligaškoj tabeli.

Naravno, Atinjani u svojim redovima imaju još kvalitetnih igrača, imaće i veliku podršku sa tribina, ali Zvezda je pokazala da se nikoga ne plaši i da sa svima može da igra ravnopravno.

Ne sumnjamo da će tako biti i večeras, nadamo se lepim vestima...

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 20.12.2016
20:18

Za one koji ne znaju, Antonio Mendez je Španac, rođen u Ferolu 1979. godine a od 1992. je vatreni navijač košarkaškog kluba Partizan.n- Danas mi je mnogo teže da pratim naše momke zato što se u mojoj zemlji gledaju Evroliga i španska liga, ali kad god mogu preko neta pratim utakmice mog voljenog Partizana. Za mene je košarka religija i Partizan je istinska vera za sve ljude koji vole ovaj sport.n- Za mene povratak u Beograd je i sto kao i povratak kući. Beograd je moj grad, Srbija je nacija moga srca i Grobari su moja porodica. Odlazak u Srbiju je uvek mnogo više od običnog putovanja.n- Teško je zaboraviti legendu Duška Vujoševića, ali život ide dalje. Što se tiče Džileta, mislim da je uradio veliki posao vodeći naš tim. Pokazao je igračima kako se bori za Partizan i oni moraju da shvate da je Partizan jedno od najvećih imena evropske košarke. Džikić je veoma dobar trener i ima svo moje poštovanje.

avatar
Povratak kralja #47
Tuesday, 20.12.2016
17:07

Najgori rezultat u istoriji sprskih mladih reprezentacija je ostvario zvezdin ledeni Čiča sa igračima iz Fabrike Mešovitih Proizvoda, a sistem 3 kluba i dalje dobija ubedljivo najviše novca u istoriji srpske košarke. Čim sam video da u naslovu piše zvezda znao sam da se o njima radi. Za košarkaško veče je dovoljno da igra naš najveći klub.

avatar
Budimo.ljudi
Tuesday, 20.12.2016
13:50

Nikada nemojte da stavljate u istu vest NAŠ klub koji je osvojio Evroligu sa klubom koji je prošle godine prvi put igrao Top8. Nismo i nikada nećemo biti isti

avatar
Treš retardizam
Tuesday, 20.12.2016
15:08

Zivimo u sadasnjosti i buducnosti,sad ste trecarazredna ekipa i normalno je da ne mozete u isti kos sa sampionom drzave i regiona !

avatar
Dolina cupova
Tuesday, 20.12.2016
17:49

Znači bez Barija ubuduće?

avatar
сочинитељ
Tuesday, 20.12.2016
13:14

никада немојте да стављате у исту вест клуб који репрезентује србију и даје репрезентативце,иако од идте не добијс адекватну помоћ,клуб због чијих се игара диви цела европа са клубом који деценијама пустоши народ,а разиграва иностране играче...нисмо и никад нећемо бити исти!

avatar
X
Tuesday, 20.12.2016
17:09

Najvise su se divili prosle godine protiv Reala kada ste na poluvremenu gubili 36 razlike a na kraju trece cetvrtine 41. Cuj, divila cela Evropa hahahhahah

avatar
Стефан Б.
Tuesday, 20.12.2016
11:59

Kakav je nama budžet, kakav drugima, i opet smo samo 2 mjesta ispod Darušafake, još jednom, DEJO MAJSTORE! :)