Košarkašice ubedljive protiv Monmauta

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 23.08.2014.
10:07
Izvor: Sportske.net

Najbolje košarkašice Srbije ostvarile su ubedljivu pobedu u prvoj probnoj utakmici od početka priprema za Svetski šampionat u Turskoj.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Izabranice Marine Maljković savladale su ekipu američkog univerziteta "Monmaut" sa 120:59 (34:17, 35:117, 21:9, 30:16) pred prepunim tribinama beogradske dvorane "Šumice".

Pitanje pobednika rešeno je već na startu kada je petorka Milica i Ana Dabović, Dajana Butulija, Jovana Rad i Tijana Ajduković napravila razliku, koja se kasnije povećavala iz četvrtine u četvrtinu.

U duelu u kome je Marina Maljković šansu pružila svim igračicama koje su bile u opremi, najefikasnije su bile Ana Dabović sa 16, Nevena Jovanović sa 13, Maja Vučurović sa 12, Dajana Butulija sa 11 i Tijana Ajduković sa 10 poena. U gostujućem timu Dženi Horvatinović je zabeležila 18 poena, dok je Danica Dragićević imala 2.

Srpske reprezentativke ostaju u Rumi do nedelje kada se završava druga faza priprema za Svetski šampionat u Turskoj. U ponedeljak, nacionalni tim putuje u Češku, gde će učestvovati na turniru zajedno sa domaćom selekcijom, Japanom i Kanadom.

Svetsko prvenstvo u Turskoj održaće se od 27. septembra do 5. oktobra. Reprezentacija Srbije prvu fazu takmičenja igraće u istanbulskoj dvorani Abdi Ipekči u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Kinom i Angolom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke