Košarkašice Srbije počinju odbranu trofeja šampiona Evrope

Autor: Beta Beta
četvrtak 15.06.2017.
16:06
Izvor: Beta

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sutra će početi učešće na Evropskom prvenstvu, a selektor Stevan Karadžić rekao je da je fokus na prvom protivniku Grčkoj.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Utakmica između Srbije i Grčke igraće se u petak od 18.00, a potom slede dueli sa Francuskom i Slovenijom.

"Sva koncentracija je na Grčkoj, na njihovu igru i košarkašice. Imamo dobar raspored. Idemo utakmicu po utakmicu i ništa ne menjamo, po pitanju naših ambicija i želja", rekao je Karadžić novinarima u Pragu.

"Moraćemo da ih dobro pritisnemo u odbrani, pošto nemaju mnogo adekvatnih izmena, pa da se potrudimo da ih dobro izmorimo, da moraju dobro da rade za svaki koš. Nadam se da će takva utakmica, u visokom ritmu, sa mnogo trčanja i pritiska u odbrani, odgovarati nama", kazao je Karadžić.

Selektor je naveo da Ana Dabović normalno trenira, a da će Sonja Petrović polako da se uključuje u ekipu.

Kapiten srpske reprezentacije Jelena Milovanović rekla je da dobro poznaje prvog rivala.

"Evina Malci im je ubedljivo najbolja igračica. Osim nje, tu su Kalcidou i Spanou. Ako vodeći trio zaustavimo, biće lakše igrati. One u proseku daju po 25 poena. Idemo da damo maksimum. Nadam se da ćemo pobediti", rekla je Jelena Milovanović.

Nevena Jovanović je kazala da je uzbudjena pred početak takmičenja i da ima pozitivnu tremu.

"Ostaje nam da poslednjeg dana završimo pripreme i u dobroj atmosferi dočekamo meč. Prva utakmica je uvek teška, bez obzira na to ko je protivnik. Nosi dodatni teret, ali krenuli smo na vreme da se pripremamo. Nadam se da će sve biti okej", kazala je ona.

Sonja Petrović je optimista uprkos povredi i pohvalila je atmosferu u timu.

"Nadamo se da će to da se prenese na teren, da će to biti dodatno uzbudjjenje pred utakmicu. Mentalno smo sve spremne. Verujem da će saigračice biti toliko dobre, da ja neću ni osećati potrebu da se preterano brzo vraćam", rekla je Sonja Petrović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke