Košarkaši Zvezde: "Za ulazak u pobednički ritam"

Autor: Beta Beta
petak 31.03.2017.
23:13
Izvor: Beta

Košarkaši Crvene zvezde su večeras slavili protiv Uniksa, izgleda da im je ta pobeda donela veliko samopouzdanje.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde složni su u oceni da je večerašnja pobeda protiv Uniksa veoma bitna zbog podizanja samopouzdanja i dodaju da su naredna dva meča protiv Budućnosti i Darušafake najvažniji u sezoni.

"Bitna pobeda, pre svega zbog samopouzdanja, ali i vraćanja u pobednički ritam. Bitno je i zbog toga što smo lošiju igru u napadu iz prethodnih utakmica nadoknadili ovim mečom i što smo napravili dobru uvertiru pred najvažniji meč u sezoni", rekao je Marko Gudurić novinarima posle meča.

Crvena zvezda je večeras u Beogradu pobedila Uniks iz Kazanja sa 83:65.

"Osetio se malo taj pritisak na početku zbog loših igara u napadu u prethodnim mečevima. Ipak, uspeli smo da odigramo napu igru, dobru odbranu, ali i u napadu s više dodavanje, ubrzali smo ritam, dolazili do lakih poena i to je donelo rezultat", rekao je Gudurić.

Crveno-belima je ovo bila 16. pobeda i sada je na osmom mestu, poslednjem koje vodi u četvrtfinale.Narednog petka ekipa Dejana Radonjića igraće u Istanbulu protiv Darušafake za prolaz u plej-of Evrolige.

"Šta bude biće, nema bojazni od domaćinskog sudjenja. Nadam se da ćemo biti kompletni, samo bez Jovketa (Stefana Jovića) i da ćemo maksimalno odigrati. To nam je druga najbitnija utakmica posle Budućnosti", rekao je on.

Zvezda bi večerašnjom pobedom izborila plasman u Top 8 Evrolige, da je Bamberg juče na svom terenu pobedio Darušafaku, ali je nemački tim ipak poražen posle produžetka.

"Svi smo sinoć gledali tu utakmicu, nema tajne, i navijali smo za Bamberg. Teže mi bilo da gledam, nego kada mi igramo. Nijedan rezultat nam nije išao na ruku, sve moramo sami, ali znamo kakvo je ovo takmičenje, svaka pobeda je dragocena, ovo nam je 16. pobeda u sezoni i to je sjajan rezultat u ovoj sezoni", rekao je Gudurić uz osmeh.

On se osvrnuo i na treći meč polufinalne serije plej-ofa Jadranske lige protiv Budućnosti, koji će Zvezda igrati u Železniku zbog zauzetosti hale "Aleksandar Nikolić".

"Najverovatnije ćemo tamo igrati... To nam je svima dobro poznata hala, ali gde god da igramo, nije bitno. Nema tajni, to će nam biti četvrti meč u poslednjih 20 dana s njima, znamo se dobro, ali na nama je da izadjemo i da igramo košarku, da pobeidmo", rekao je Gudurić.

Najefikasniji igrač večerašnje utakmice Milko Bjelica rekao je da je ekipa večeras pokazala da ima karakter.

"Utakmica nije imala takmičarski značaja, ali ipak pobeda protiv jakog protivnika znači za samopouzdanje. Dobro je da smo pobedili i prekinuli taj loš niz. Pokazali smo da imamo karakter. Sada nam ide najbitnija utakmica (Budućnost) do sada, svi znamo šta i koliko odlučujuće. Spremićemo se za nju, pokušaćemo da otklonimo greške i da odigramo bolje nego u Podgorici", rekao je Bjelica.

On se potom osvrnuo i na odlučujući meč u Evroligi, protiv Darušafake, za koji je rekao da je jako bitan.

"Svesni smo šta odlučuje ta utakmcia, ipak ne treba se opterećivati. Velika stvar je ove sezone ostvariti 16 pobeda u Evroligi. Da su nam pre sezone ponudili da će ta jedna utakmica odlučivati, mislim da bismo je svi oberučke prihvatili. Sreća je da imamo šansu da se izborimo za Top 8, biće teško, ali ipak prvo Budućnost", rekao je Bjelica.

Srpski košarkaš je prošle sezone nastupao upravo za Darušafaku. On je rekao da crveno-beli u Istanbul ne treba da putuju u strahu, kao i da ne treba da razišljaju o eventualnom "domaćinskom sudjenju".

"Ne znam šta nas čeka, treba da se fokusiramo maksimalno. Moramo da gledamo sebe, i ako bude nepravdi da prevazidjemo i da probamo što veći otpor da pružimo, da pobedimo", rekao je Bjelica.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
12Thierry14Henry
Friday, 31.03.2017
23:59

IdemoooonSrpski inat neka proradiiiinDa jebemo euroligu,turke i sve turske sponzore zajedno sa sudijama!