Košarkaši Zvezde složno: ''Sjajna sezona u Evroligi!''

Autor: Beta Beta
utorak 19.04.2016.
00:31
Izvor: Beta

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović istakao je večeras da je njegova ekipa pokazala odličnu igru i u trećoj utakmici protiv CSKA iz Moskve i dodao da su nastupi crveno-belih ove sezone u Evroligi premašili očekivanja.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

"Dobro smo kontrolisali utakmicu, ali smo se u jednom delu istrošili, a to CSKA zna kako da iskoristi. Trebalo bi da budemo zadovoljni kako smo se pokazali u ove tri utakmice", rekao je Simonović posle večerašnje utakmice.

"CSKA može da igra tipičnu košarku, pogotovo s Hajnsom. Mislim da će da naprave dobar rezultat u Berlinu", dodao je on.

Košarkaši Crvene zvezde završili su ovosezonsko takmičenje u Evroligi, pošto su večeras u Beogradu izgubili od CSKA iz Moskve sa 71:78 (21:18, 14:18, 12:23, 24:19), u trećoj utakmici četvrtfinala Evrolige.

"Sjajna sezona iza nas. Fantastičan rezultat. Ponosan sam na čitavu ekipu. Hvala navijačima na svemu na velikoj podršci koju sam na od početka pružali. Okrećemo se takmičenju u Jadranskoj ligi. Mi smo odigrali sve tri dobre utakmice. Pokazali smo da možemo da se nosimo s najboljima. Ovo će mnogo značiti mladim igračima, za nastavak karijere. Nastavljamo s ABA ligom i bićemo puni samopouzdanja posle ovih utakmica. Ispadanje nas neće poremetiti", rekao je on.

Centar crveno-belih Vladimir Štimac zahvalio se navijačima na velikoj podršci i dodao da su nastupi crveno-belih u Evroligi veliko iskustvo za sve igrače.

"Hvala navijačima sto su došli da nas podrže. Bilo je teško u ovim duelima s njima, ali smo se mi borili. Tri utakmice se nismo predali, a zna se kako su svi padali protiv CSKA. Veliko je ovo iskustvo za nas, od najstarijih do najmladjih. Uspešna sezona u Evroligi je iza nas, a sada idemo na trofeje", rekao je Štimac i dodao:

"Top 8 je izvanredno iskustvo za mene. Nadam se da ću i sledeće sezone moći da igram na tom nivou", dodao je on.

Košarkaš Zvezde Branko Lazić ocenio je da je ponovni pad igre u trećoj četvrtini odlučio pobednika meča.

"Odigrali smo još jedan sjajan meč s njima. Opet smo doživeli pad u trećoj deonici kao i u drugoj utakmici. Nema šta... . Pokazali da možemo da igramo velike mečeve, ako se uzme u obzir kako smo gubili od Reala i Himskija po 40 poena", rekao je Lazić.

"Sada smo završili učeće u Evroligi. Načinili smo veliki rezultat iako niko nije verovao da ćemo uopšte ući u Top 16. Sjajna sezona", rekao je Lazić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kalinari
Tuesday, 19.04.2016
10:08

Da su zamenjene uloge u kriterijumu sudjenja,bilo bi 3-0 za nas.Razocaran sam sto smo ispali zbog sudija,ali dobro.Svaka cast momcima na fantasticnoj borbi.Idemo po ABA ligu i KLS.

avatar
Tuesday, 19.04.2016
00:38

Ipak Partizan i dalje ostaje jedini srpski klub koji ima pobedu u TOP8 €L ili 1/4 finale KEŠ.