Košarkaši Zvezde: "Obavezuju nas rezultati iz prošle sezone"

Autor: Beta Beta
utorak 22.09.2015.
16:23
Izvor: Beta

Kapiten košarkaša Crvene zvede Luka Mitrović rekao je danas da uspeh i dobri rezultati iz prošle sezone obavezuju ekipu u predstojećoj sezoni i da su očekivanja velika.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Evroliga je danas organizovala "Dan za medije", tokom kojeg je predstavljen tim Crvene zvezde za predstojeću sezonu.

"Prošle sezone smo napravili najveći uspeh u istoriji kluba. To nas obavezuje u narednom periodu i podiže očekivanja, koja su velika. Ambicije su iste, izazovi veći nego prošle godine, svesni smo toga i spremni da odgovorimo na njih. Imali smo manjih zdravstvenih problema u ekipi, ali se nadam da će do početka sezone biti bolja situacija", rekao je Mitrović novinarima u Beogradskoj areni.

Crveno-beli su prošle sezone stigli do TOP 16 faze.

"Ima mnogo novih igrača koji su svesni šta se dešavalo prošle sezone i motivisani smo da postignemo približno iste rezultate. Ne možemo ništa obećati, samo rad i zalaganje i nadam se da ćemo se radovati pobedama", rekao je Mitrović.

Košarkaš Crvene zvezde Marko Tejić rekao je da će njegova ekipa pokušati da ostvari što više pobeda u Evroligi, kako bi izborila učešće u TOP 16.

"Ova sezona će biti drugačija, pre svega jer imamo drugačiji tim, pošto su nam otišli nosioci igre iz prošle sezone - (Markus) Vilijams, (Boban) Marjanović, (Nikola) Kalinić, ali i jer Evroliga ne može da se poredi u odnosu na prošlu sezonu, pošto je mnogo jača", rekao je Tejić.

Zvezda će ove sezone igrati u Grupi A s Real Madridom, Fenerbahčeom, Himkijem, Bajernom iz Minhena i Strazburom. Sezonu u Evroligi crveno-beli će početi 15. oktobra duelom sa Strazburom u Beogradu.

"Dobili smo najtežu grupu ove godine, svaka pobeda će nam prokrčiti put ka Top 16 fazi Evrolige. Takođe, ove sezone jača i Jadranska liga, Cedevita nam je glavni konkurent ove godne, nadam se da će biti sve u redu", rekao je Tejić.

Novi centar Zvezde Stefan Nastić rekao je da ekipa može da ponovi rezultate iz prošle sezone, u kojoj je osvojila domaću Superligu, Kup Radivoja Koraća, Jadransku ligu i igrala u TOP 16 fazi Evrolige.

"Uklapam se se iz dana u dan, igrači mi pomažu, učim. Jedva čekam da počnu utakmice, srećan sam što ću igrati u lepoj atmosferi. Pružamo maksimum na treninzima, kada se sklopi tim i proradi hemija, mislim da možemo da ponovimo dobre rezultate, iako je teška grupa", rekao je Nastić.

Upitan da li očekuje da će biti dostojna zamena Bobanu Marjanoviću, koji je ovog leta otišao u San Antonio, o je rekao da "gleda samo sebe". "Gledam samo svoju igru, šta ja mogu da uradim. Bobi je super igrač i čovek, ja želim da nađem svoje mesto u timu", rekao je Nastić.

Novi košarkaš Crvene zvezde Sofoklis Skorcanitis rekao je da se nada da će svoje veliko iskustvo preneti na saigrače.

"Imamo mladu ekipu, tek je početak, ali očekujem dobre rezultate", rekao je grčki interncionalac.

Upitan da prokomentariše rezultat košarkaške reprezentacije Srbije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, on je rekao da ekipa Aleksandra Đorđevića spada među najbolje i da nije zaslužila četvrto mesto.

"Evropsko prvenstvo je teško takmičenje, teško je održati visok nivo igre. Verujem da je Srbija jedan od najboljih timova u Evropi i osvojeno četvrto mesto... Ne znam, nije to zaslužila", rekao je Skorcanitis.

Bek Zvezde Branko Lazić rekao je da očekuje tešku sezonu, pošto je mnogo teže braniti trofeje, nego se boriti za njih.

"Imali smo povrede nekih igrača, videćemo kako će sve izgledati kada počnu takmičenja"
, rekao je Lazić.

Novi igrač Zvezde Rajan Tompson rekao je da se nada da će moći da pomogne timu.

"Srećan sam što su me saigrači i trener, ali i svi u klubu i navijači dobro prihvatili, to je važno kada ste novi u timu. Treba malo vremena da se uklopim, ali zadovoljan sam kako sam radio na treninzima i pripremnim utakmicama",
rekao je Tompson.

Američki košarkaš dodao je da jedva čeka da zaigra u Evroligi, pred punom halom, pošto je čuo kakva je atmosfera na Zvezdinim utakmicama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
treci klub kroacije
Wednesday, 23.09.2015
18:21

slabija ekipa ove godine nego prosle potrebni su barem recimo erceg i jedan bek suter pa da se nosimo ovako mislim da cemo lose proci

avatar
сочинитељ
Tuesday, 22.09.2015
18:36

пре свега треба бити стрпљив са овим момцима,вероватно ће се мењати концепт,очекујем исту одбрану и брзу транзицију али и равномерни кошгетерски учинак (обзиром да сада немамо играча који може лагано да убаци 20+ поена),мора да нам буде јасно да ће се прошла сезона тешко поновити (у смислу односа победа-пораз),трофеји вероватно опет стижу на мали калемегдан,имаћемо одличну цедевиту као јединог озбиљнијег противника (без омаловажавања будућности и осталих),у ел обзиром на врло јаку групу одлично би било да остваримо 3-4 победе,све изнад тога је фантастично...једино што је сигурно и у шта верујем је да ће свако од њих гинути на паркету,на свакој утакмици пружити максимум и пружити нам незаборавне спектакле

avatar
XL
Sunday, 27.09.2015
09:25

Buducnost moze biti jednako opasna kao i Cedevita po nas sto se naslova tice ako im se ekipa poslozi, razlog je sistem na 3 dobijene u finalu i njihova odlicna atmosfera u Pg, sto Cedevita nema. Cedevita je jaca i ima boljeg strucnjaka na klupi, ali videcemo Buducnost ove sezone kakva ce biti. Imaju finu ekipicu, dobro su se pojacali. I mislim da ce Mega biti u borbi za top4, cak sam i siguran u to.

avatar
Kalinari
Tuesday, 22.09.2015
17:57

Zvezdo zgazi ih sve!