Košarkaši Zvezde: "Došli smo da osvojimo Kup"

Autor: Beta Beta
nedelja 22.02.2015.
11:13
Izvor: Beta

Kapiten crveno-belih smiruje strasti nakon trojumfa u večitom derbiju, pažnju usmerava na finale Kupa Radivoja Koraća.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/SDJ
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/SDJ

Povezane vesti

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da njegova ekipa nije došla na završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu samo da bi pobedila Partizan, već da odbrani trofej.

"Nismo došli ovde da pobedimo Partizan, već da osvojimo Kup. Poznato je da nam Mega ne leži, što se tiče njihovog stila, uvek igramo neizvesne utakmice. Oni će biti rasterećeni i motivisani. Siguran sam da ćemo pobediti ako ponovimo igru iz polufinala", rekao je Mitrović novinarima u Nišu.

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se sinoć u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su u polufinalu pobedili Partizan sa 76:67, a u finalu će igrati protiv Mega Leksa.

"Utakmica Zvezde i Partizana - uzbudljiva kao i svaka. Bila je to utakmica sa mnogo kontakta, gde svaka lopta mnogo znači. Mislim da smo u nekim situacijama bili smireni, što je bio jedan od ciljeva. Rešavali smo neke stvari u napadu veoma pametno i u potpunosti kontrolisali meč. Nijednom nismo dovodili pobedu u pitanje", kazao je Mitrović.

On je istakao da mu je drago što je derbi u polufinalu Kupa protekao bez ijednog incidenta i što će se posle utakmice pričati samo o košarci.

Košarkaš Zvezde Branko Lazić kazao je da je njegova ekipa odigrala jako dobru odbranu i da je to presudilo u meču s Partizanom.

"Jako teška utakmica. Igrali smo dobro tokom čitavog meča, držali smo jaku odbranu, iako su oni uspeli nekim napadima i promenama da nas poremete, ali uspeli smo da to iskontrolišemo i da dobijemo na kraju", naveo je Lazić.

Zvezda je i prošle sezone u finalu Kupa Radivoja Koraća igrala protiv Mege. Tada je slavila posle neizvesne završnice.

"Očekujem da će biti teško kao i prošle godine. Sigurno će hteti da se revanširaju za to finale", rekao je Lazić.

Finale između Crvene zvezde i Mege igra se danas od 17.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke