Košarkaši Zvezde: "Dobro smo se držali"

Autor: Beta Beta
petak 27.02.2015.
11:42
Izvor: Beta

Kapiten Crvene zvezde rekao je da se njegova ekipa dobro držala protiv Real Madrida u većem delu utakmice.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

 Luka Mitrović takođe ističe da nije bilo realno nadati se boljem rezultatu.

"Ne volimo da gubimo makar i protiv Reala u Madridu. Izgledali smo dobro, prve tri četvrtine smo se držali dobro, ali smo u poslednjoj dali tri-četiri lopte, posle kojih su se oni odlepili na dvocifrenu razliku. Pokazali su kvalitet, a poslednja deonica nije izgledala kako treba jer kada je utakmica već bila izgubljena trebalo je igrati do kraja. Nije bilo realno nadati se boljem rezultatu", rekao je Mitrović agenciji Beta.

Košarkaši Zvezde izgubili su sinoć u Madridu od Reala sa 61:85, u utakmici osmog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige i pretrpeli sedmi poraz.

"Imamo dovoljno vremena do našeg sledećeg cilja, a to je plej-of ABA lige, do tada moramo da saniramo povrede i budemo spremni. U svakoj utakmici Evrolige ćemo ići na pobedu, mnogo nam znače ti dueli bez obzira što nemamo šansu za dalje. Svaki meč ćemo igrati kao da ima rezultatski značaj", rekao je Mitrović.

Centar Zvezde Boban Marjanović rekao je da ubedljiv poraz od Real Madrida nije realan i da je njegova ekipa veći deo utakmice pružila dobar otpor španskom timu.

"Pružili smo dobar otpor Realu, ali protiv takve ekipe smo izgubili neke lake lopte, a oni to vešto koriste i protiv jačih ekipa. Dobro smo branili njihove napade, ali smo u poslednjoj četvrtini igrali malo lošije u odbrani. Oni su iskoristili situaciju, pogodili par šuteva... Rezultat nije toliko realan, kako je utakmica delovala na početku", rekao je Marjanović.

Košarkaš Zvezde Nikola Kalinić rekao je da je učešće u Top 16 fazi Evrolige velika škola za njegov mladi tim.

"Ne treba zaboraviti da smo najmladja ekipa u Evroligi, ne opravdavam poraz, ali i to ima nekog udela. Tek kada kreneš da igraš protiv ovakvih ekipa shvatiš koliko su iskusni, koliko je to sezona u nogama. Pokušali smo sve, dali sve od sebe, ali smo previše grešili, to je uzrokovano kvalitetom protivnika",
rekao je Kalinić.

"Previše grešaka i izgubljenih lopti, a oni su radili ono što najbolje znaju, brza tranzicija iz koje su postizali lake poene", dodao je Kalinić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke