Košarkaši Srbije prvi kontrolni meč igraju u Kraljevu

Autor: Beta Beta
utorak 18.07.2017.
19:51
Izvor: Beta

Košarkaška reprezentacija Srbije će prvu kontrolnu utakmicu u okviru priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo igrati 2. avgusta u novoj hali sportova u Kraljevu, a rival izabranicima Aleksandra Đorđevića biće Univerzitetska selekcija.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Tim povodom danas je novu sportsku dvoranu u prigradskom naselju Ribnica obišao generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Tomašević koji je predsednikom Regionalnog saveza Ivanom Kneževićem potpisao i protokol o organizaciji utakmice, objavljeno je na sajtu KSS.

"Prvi put u istoriji muška seniorska košarkaška reprezentacija gostovaće u Kraljevu koje s pravom nosi epitet grada košarke jer je odlično poznato koliko je reprezentativaca i vrhunskih igrača poniklo upravo ovde. Okupljanje reprezentativaca zakazano je za četvrtak (20. jul) i od 23. jula do 6. avgusta oni će pripreme sprovesti na Kopaoniku. Prvi kontrolni meč, dakle, biće 2. avgusta u gradu na Ibru protiv Univerzitetske reprezentacije koja će tog dana doputovati iz Zrenjanina", rekao je Tomašević.

Po njegovim rečima, ideja o gostovanju nacionalne selekcije u Kraljevu pojavila se još pre nekoliko godina kada je nova hala sportova bila u izgradnji.

"Ljubitelji košarke iz Kraljeva zaslužuju da na delu vide reprezentaciju i sada su se za to stvorili uslovi. U ime Saveza pozivam ih da u što većem broju dodju na meč i uživaju u majstorijama naših najboljih igrača", rekao je Tomašević.

Više detalja o prodaji ulaznica za taj meč biće poznato narednih dana, ali već sada u Kraljevu i okolini vlada veliko interesovanje.

"Posle gostovanja ženske košarkaške reprezentacije, rukometnih i teniskih selekcija, imamo priliku da organizujemo još jedan istinski sportski spektakl. Biće to prilika da ljubitelji magične igre pod obručima pozdrave selektora Đorđevića, Teodosića, Bogdanovića, Jovića, Marjanovića, Nedovića, Kalinića, Raduljicu i ostale, kao i da mladi iz ovog kraja na dalu vide svoje istinske idole koji s ponosom na grudima nose grb Srbije", rekao je gradonačelnik Čačka Predrag Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Wednesday, 19.07.2017
11:08

Zastogradonacelnik cacka lada se igra u kraljevu?

avatar
RealniTip
Tuesday, 18.07.2017
23:08

I onda nema karte u prodaji kao i do sada ili ako ima 1000din 1karta pa ne gledam ligu sampiona... I roditelji sa decom ne mogu da dodju do karata... Sramota!

avatar
mosala1983
Tuesday, 18.07.2017
22:29

био некада град,кошарке сада град беде и безнађе. Нестајемо полако. Нису ти играчи постали велики у Краљеву већ зна се у ком граду. То је трагедија ове земље. Ала - бг пашалук отима све што је добро из Србије.