Košarkaši Metalca otputovali u Sloveniju

Autor: Beta Beta
utorak 06.06.2017.
23:13
Izvor: Beta

Košarkaši valjevskog Metalca otputovali su večeras na kraću turneju u Sloveniju, gde će odigrati dve utakmice, rečeno je agenciji Beta u tom klubu.

Beta/IgorKupljenik/Ev
Beta/IgorKupljenik/Ev

Povezane vesti

Trener Mihailo Poček na put je poveo 12 igrača, medju kojima su standardni prvotimci iz prošle sezone u KLS - kapiten Đukan Đukanović, Aleksandar Vasić i Marko Šarenac, i juniori Milutinović i Jelić, koji su se takodje bili medju 12 najboljih.

Klub su, po svemu sudeći, u potrazi za inostranim angažmanom, napustili najbolji strelac Brano Djukanović, centri Marko Dujković i Miloš Janković, krilo Milan Radivojević i krilni centri Dušan Hukić i Danilo Ostojić.

Poček je u Sloveniju poveo i nekoliko potencijalnih pojačanja, koja su bila na probi u proteklih mesec dana.

Metalac će sutra igrati protiv trećeligaša Kopra, a u četvrtak sa novim slovenačkim prvoligašem Ilirijom iz Ljubljane, koju je u najviši rang uveo trener Saša Dončić, otac Realovog mladog asa Luke Dončića. Najbolji igrači Ilirije su veterani Goran Jagodnik i Jasmin Hukić.

Metalac je posle dve sezone u ABA ligi u prošloj sezoni, sa timom okupljenim u poslednjim trenucima, izborio 10. mesto i opstanak u KLS, što je bio cilj. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke