Košarkaši FMP-a protiv Partizana ''polažu prijemni'' za Evroligu?

Autor: Darko Mitrović
petak 27.05.2016.
12:34
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

To je jedna od ocena trenera Partizana Aleksandra Džikića u najavi sutrašnjeg prvog polufinalnog meča protiv FMP-a.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Kako smo i objavili nešto ranije, košarkaši Partizana i FMP-a iz Železnika sastaće se sutra od 18 časova u hali ''Aleksandar Nikolić'', gde će odigrati prvu utakmicu polufinalne serije plej-ofa Superlige.

Trener Partizana Aleksandar Džikić poziva na oprez, iako je njegov tim favorit u ovom duelu, podsećajući na kvalitet rivala i motivisanost ekipe iz Železnika.

''Dosadašnjim igrama u KLS smo izborili pravo domaćinstva u polufinalu i veoma smo zadovoljni zbog toga. Naš protivnik je ozbiljna organizacija, ima punu rotaciju u sastavu, potpunu formaciju sa dva igrača na svakoj poziciji.

Sastav im je krcat momcima koji su prošli reprezentativne selekcije, a ovo polufinale za njih praktično znaci prijemni ispit za sastav evroligaškog predstavnika ABA lige.

Čeka nas motivisan rival koji ima jasnog predvodnika u organizatoru igre, koji iza sebe ima dugogodisnju saradnju sa trenerom, a to uvek daje dodatni kvalitet. To je skakački agresivna ekipa, sa puno poena koje postižu u ranoj fazi napada'',
nahvalio je Džikić ekipu FMP-a.

Što se tiče njegovog tima, Džikić je zadovoljan što su svi igrači potpuno spremni da pruže maksimum, kako bi se crno-beli plasirali u još jedno finale u ovoj za njih turbulentnoj sezoni.

''Sigurno nećemo potceniti protivnika, nema mesta za ‘lako ćemo’ razmišljanja. Ne sme se tako ući u duel sa njima, koji iza sebe imaju dobru sezonu i nikakav imperativ pobede. Potrebno je da uradimo više na parketu, uspostavimo ritam i način igre koji nama odgovara'', dodao je Džikić.

Oprezan je i Novica Veličković, uz podsećanje na prijateljske mečeve koje su odigrale ove dve ekipe tokom dvomesečne prvenstvene pauze.

“FMP je mlada i talentovana ekipa koja igra veoma čvrsto. Od kada sam došao, odigrali smo sa njima dve prijateljske utakmice, namučili su nas u kupu i zaslužuju svaki respekt. Sada se sve zaboravlja, ulazi se u seriju i nemaš prava na kikseve.  Moramo da odigramo jako i čvrsto jer naspram nas nije tim za potcenjivanje'', poručio je Novica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke