Košarkaš od rođenja - Ovo je priča Zvezdinog kapitena

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 08.02.2016.
18:01
Izvor: Sportske.net

Kapiten KK Crvena zvezda Telekom Luka Mitrović govorio je o svom košarkaškom odrastanju u posebnom serijalu koji je Evroliga nazvala "Košarkaš od rođenja".

Beta/SašaĐorđević/Ds
Beta/SašaĐorđević/Ds

Povezane vesti

Kapiten i krilni centar Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović još uvek se oporavlja od teške povrede koju je zadobio tokom prethodne jeseni, ali to nije bio problem da ljubitelje košarke upozna sa svojom košarkaškom pričom u serijalu "Košarkaš od rođenja".

Radi se o jednom od serijala koje Evroliga postavlja na svoj "You Tube" kanal, a posvećen je igračima koji košarku nose u svojim genima, poput kapitena Crvene zvezde Telekom.

"Moji roditelji su se takođe bavili košarkom. Majka je igrala kao srednjoškolka, dok je očeva košarkaška priča mnogo ozbiljnija. Može se reći da je bio polu-profesionalac, nastupao je za klubove iz treće i četvrte lige tadašnje Jugoslavije" objasnio je Mitrović.

Mladi kapiten Crvene zvezde Telekom odrastao je u Novom Sadu ali je košarkaški počeo da se usavršava u mlađim kategorijama vršačkog Hemofarma.

"Otac je kao veliki ljubitelj košarke često pratio utakmice u našem rodnom gradu, tako da je vremenom počeo i mene da vodi sa sobom. Takođe, jednom prilikom sam deo zime proveo na planini sa njim dok se nalazio na pripremama sa svojim timom, tako da su te stvari uticale na mene da zavolim košarku i zatražim od roditelja da počnem sa treninzima" rekao je Mitrović.

Krilni centar crveno-belih preselio se u Beograd 2012. godine, a od tada je sa Crvenom zvezdom Telekom uspeo da osvoji trofeje u domaćem prvenstvu i Kupu, ali i u regionalnoj košarkaškoj ligi.

"Svaki put kada su slobodni dolaze na naše utakmice, navijaju i podržavaju me. Još uvek mi daju savete i udeljuju kritike, a sve to mi mnogo pomaže jer iza sebe imam roditelje koji mi daju bezuslovnu podršku" ističe Mitrović.

Govoreći o svom stasavanju u košarkaškoj porodici, Luka Mitrović je otkrio da njegova sestra poseduje veliki potencijal i da je talentovanija od njega.

"Mlađa sestra se takođe bavi košarkom. Još uvek je mlada ali ima visinu i mislim da je talentovanija od mene" zaključio je Mitrović svoju košarkašku priču.

Kapiten Crvene zvezde Telekom uskoro bi trebalo da se vrati na parket i pomogne svom timu u završnici sezone, nakon višemesečne pauze zbog povrede kolena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke