Košarkaš Breše MVP italijanske lige

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 08.05.2017.
20:01
Izvor: Sportske.net

Iako se njegova ekipa nije domogla plej-ofa Markus Lendri je dobio najveću individualnu nagradu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Kompletiran je regularni deo sezone u italijanskom košarkaškom šampionatu, Olimpija Milano je očekivano na čelu tabele, ali nijedan od pulena Jasmina Repešen nije bio ni u užem izboru za najkorisnijeg igrača lige.

Biralo se između Džoa Reglanda iz Avelina, Pjetra Aradorija iz Ređane i Markusa Lendrija iz Breše, a nagrada je otišla u ruke potonjeg košarkaša.

Lendri je imao fantastičnu sezonu iza sebe, u proseku je davao 19,6 poena uz 4,6 skokova i 1,5 asistenciju po utakmici, bio je i najbolji strelac lige.


Nagrada za najboljeg trenera otišla je u ruke italijanskog stručnjaka Vinćenca Espozita, koji je Pistoju predovdio do sedmog mesta na tabeli, te će se u plej-ofu sastati sa ekipom Venecije.

Za najboljeg mladog igrača Serije A proglašen je Dijego Flakadori iz Trenta, nagradu je pokupio ispred Simonea Fontekija i Lija Mura.

Nema sumnje da će Markus Lendri ovog leta promeniti sredinu, reč je o vrhunskom košarkašu, kog bi već naredne sezone mogli da gledamo u Evroligi.

Iskusni Amerikanac ima 31 godinu i bogato iskustvo, nastupao je i u NBA ligi nosivši dres Niksa i Seltiksa, a branio je i boje Manrese, Sevilje i Saragose u španskoj ACB ligi.

U prilogu pogledajte kako je zatrpao koš Olimpije Milano ove sezone.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke