Kontraritam Zvezdinog kapitena

Autor: Boban Filipović
petak 27.03.2015.
18:09
Izvor: Sportske.net

Jedan od većih problema Crvene zvezde Telekom u poslednje vreme je očajna forma Luke Mitrovića.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Otpao je kao 'trinaesti ratnik' sa spiska selektora Aleksandra Đorđevića za Mundobasket u Španiji, ali pripreme koje je prošao sa reprezentaicijom dale su Mitroviću dosta samopouzdanja i početak sezone kao kapiten crveno-belih odigrao je zaista sjajno.

Odlično je koristio situacije kada su se protivničke odbrane skupljala oko dominatnog Bobija Marjanovića, pokazivao zavidan nivo košarkaške inteligencije i raznovrsnost u igri, ali stiče se utisak da je većina trenera jačih timova tu igru pročitala i pronašla način da je osujeti.

Kako je sezona odmicala počeo je da oscilira, da se 'gubi', da igra sve slabije.

Njegova odbrana igre 'jedan na jedan' je već duži period slaba, igrači na poziciji '4' neretko bivaju najefikasniji u taboru zvezdinih rivala.

Setimo se samo Ercegove partije sezone u regularnom delu Evrolige u Istanbulu i one njegove trojke sa pola terena koja je odvela meč u produžetak. Iako je Mitrović odigrao napadački odlično taj meč, ne može se osporiti da mu taj poraz ide na dušu.

Poslednji primer videli smo sinoć gde je krilni centar Albe Marko Banić, igrač koji definitivno nije top klasa, razbio kapitena Zvezde igrom leđima i meč završio sa 18 poena.

Osim toga, zatajio je i Mitrovićev napad. Ako izuzememo dobru rolu portiv Mega Leksa u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, nismo videli 'bog zna šta' od Zvezdinog kapitena posebno u jačim utakmicama u skorije vreme. Kad već pomenusmo sinoćni poraz u Berlinu, košgeterski učinak kapitena jedinog srpkog predstavnika je bio užasan - samo jedan pogođen šut iz igre iz deset pokušaja za 34 minuta provedenih u igri. Taj jedan jedini koš iz igre bilo je zakucavanje u polukontri u poslednjoj deonici.

Podatak da nije pogodio nijedan od poslednja 24 šuta za tri poena u Evroligi je možda najbolji pokazatelj da je u kontraritmu.

Kako se bliži polufinalna plej-of serija između večitih rivala sve se više priča o tome koja ekipa ima prednost na kojoj poziciji. Kada je reč o 'četvorci' gotovo da dileme i nema, retki su oni koji veruju da Luka Mitrović može ozbiljno da parira Milanu Mačvanu.

Sada je na potezu i trener Dejan Radonjić i njegov stručni štab. Ukoliko Crvena zvezda Telekom želi da se nađe u Evroligi treću godinu za redom, neophodno je da se kapiten Luka Mitrović vrati u formu s početka sezone.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke