Konačno - Učenik pobedio učitelja!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 02.01.2017.
09:11
Izvor: Sportske.net

Dugih šest godina u Džordžiji su čekali pobedu, niko srećniji od Majka Budenholcera, slavio je protiv mentora. U ostalim mečevima, Lovri sjajan u Holivudu, Pistonsi dobili oslabljeni Majami, Minesotina sezona je razočaranje, Fogel nikako ne može protiv bi

AP Photo/John Amis
AP Photo/John Amis

Povezane vesti

Ponovo je Atlanta pokazala koliko je nepredvidiva. Houksi su slavili protiv San Antonija nakon produžetaka i pokazali da su ove sezone oscilacije njihov zaštitni znak.

Pol Milsap je ubacio 32 poena za domaćina, a Majk Budenholcer će pamtiti utakmicu kao prvu pobedu protiv svog mentora i dugogodišnjeg šefa Grega Popovića. Ovo je istorija za Atlantu, od 2010. nisu pobedili Sparse. Budenholcer je inače u Sparsima proveo gotovo dve decenije, od toga je 17 bio Popov pomoćnik. Prelomio je Hardevej, prvo je tri sekunde pre kraja pogodio trojku za produžetka, a onda ubacio još devet posena u dodatnih pet minuta. Na kraju je završio sa 29 poena, ličnim rekordom.

Detroit je odneo pobedu sa Floride, protiv Majamija. Andre Dramond je dominirao sa 25 poena i 18 skokova, posao je gostima bio olakšan, Dragić i Vajtsajd su propustili meč za domaće. I pored toga što su bili oslabljeni, košarkaši Hit su pokazali zube, ali to je trajalo poluvreme. U nastavku su ubacili sa 32 koša kada je Detroit stegao odbranu. Bobi Marjanović je po običaju meč presedeo na klupi.

Minesota je izgubila od Portlanda, gosti su opet bili bez Lilarda. Ali, MekKolum je odigrao simultanku sa "Vukovima" dao im je 43 poena, pa su neočekivano Blejzerso odneli pobedu. Bjelica je za manje od 15 minuta ubacio 5 poena, imao i 2 skokoa. Vigins je ubacio 24 poena za Minesotu koja je loše šutirala, delovala beskrvno, sezona velikih očekivanja sada liči na još jedan promašaj. Ponovo su prednost izgubili u nastavku, odigrali užasnu treću četvrtinu, to postaje zaštitni znak ove ekipe.

Kajl Lovri je ubacio 41 poen Lejkersima, pa je Toronto uspeo da prekine mini seriju poraza na Zapadnoj obali. Lovri je 20 poena dao u poslednjoj četvrtini, kada je sasuo rafal od pet trojki, imao je i 9 skokova i 7 asistencija. DeRozan je dodao 31 poen u rodnom gradu, Lejkersi nisu imali odgovor, iako su pokazali zube. Nik Jang je dao 26 poena, ubacio 7 trojki, ali se u poslednjoj četvrtini videla razlika, iako je D'Anđelo Rasel polovinu od 28 poena ubacio u tom periodu igre. I pored toga što se sjajno bori mladi tim Lejkersa je ipak daleko od onih boljih timova u ligi.

Indijana je savladala Orlando, Majls Tarner je ubacio 23 poena, imao 12 skokova, na drugoj strani Vučević 18 poena, 11 uhvaćenih lopti.

Frank Fogel se sa Orlandom praktično vratio kući, on je pet godina vodio Pejserse, porodica mu i dalje živi u gradu. Ali, on je već u novemberu gostovao sa Medžikom na ovom mestu, ni tada nije bolje prošao, Orlando je dao 69 poena.

LA Lejkersi - Toronto 114:123
Minesota - Portland 89:95
Majami - Detroit 98:107
Indijana - Orlando 117:104
Atlanta - San Antonio 114:112 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke