Konačno pobeda - Vilijams Gos izrešetao Cibonu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.09.2017.
22:18
Izvor: Sportske.net

Predvođen raspoloženim Amerikancem Najdželom Vilijamsom Gosom Partizan je u meču za plasman večeras savladao Cibonu na ABA Super kupu u Baru.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Partizan je u meču za plasman na ABA Super kupu u Baru savladao Cibonu rezultatom 83:76 (18:17, 23:23, 18:17, 24:19) pa će u subotu igrati protiv Igokee za peto mesto na turniru.

Crno-beli su večeras nastupili sa skraćenim rosterom pošto je kapiten Novica Veličković bio na poštedi, a nije igrao ni Andrija Stevanović zbog lakše povrede skočnog zgloba.

Na samom startu Partizan je pokazao mnogo slabosti a to je rezultiralo serijom Cibone (12:0) zbog čega je i Miroslav Nikolić morao da reaguje.

Uprkos lošem startu Partizan uspeva da uhvati ritam i da se rezultatski vrati u četvrtinu čemu je kumovala i slabija igra košarkaša Cibone koji su na 10 poena razlike žurili i šutevima iz neizgrađenih pozicija završavali napade u ranoj fazi.

Tokom druge četvrtine "aktivirao" se i Najdžel Viljams Gos koji sa 14 poena, uz dve pogođene trojke, uspeva da zadrži Partizan u egalu što je rezultiralo vođstvom crno-belih na poluvremenu.

Tokom drugog poluvremena Vilijams Gos je nastavio da rešeta koš Cibone, ali je Partizan do pobede stigao i zbog toga što je nadskočio rivala pa je u više navrata imao priliku da iz drugog ili trećeg pokušaja dođe do poena.

Na kraju je Vilijams Gos bio najefikasniji u redovima Partizana. Amerikanac je postigao 30 poena uz 7 skokova i 4 asistencije, a jako važnu ulogu u igri pobedničkog sastava odigrao je Marko Čakarević koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 13 poena i isto toliko skokova.

Recimo na kraju da je ovo prvi trijumf crno-belih od kada se na klupu vratio Miroslav Nikolić, a tek drugi u pripremnom periodu tokom kog je odigrano sedam utakmica.

Partizan učešće na ABA Super kupu završava u subotu kada će se sastati sa ekipom Igokee u meču za plasman na petu poziciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoSi
Friday, 22.09.2017
11:27

Naslov baš i ne odražava realno činjenično stanje na terenu. Vilijams-Gos nije pucač, trojkaš pa ga je krenulo i izrešetao je Cibonu. Dečko je preozbiljan igrač, racionalan i veoma kvalitetan. Bacanja ne maši, a što je mašio iz igre to je bilo na kraju kada je bio umoran. Biće ovde ista priča kao sa Boldenom i Ostinom.

avatar
Zlato
Thursday, 21.09.2017
22:31

Koliko su ovi klubovi iz Aba lige smijesni u odnosu na evropsku Zvezdu

avatar
King
Thursday, 21.09.2017
22:30

Kada bi Partizan doveo jednog centra, to ne bi delovalo uopste toliko lose, cak mislim da bi bio 4. u ligi sigurno.Potreban je centar koji ce igrati 25-28 minuta po mecu, doneti 10-12 poena i imati 5-6 skokova.

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 21.09.2017
22:42

Centar i krilo

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 21.09.2017
22:52

Ali Traore bi bio top

avatar
Alexander Stonsky
Thursday, 21.09.2017
22:27

Sledeće godine u Euroligi u dresu Fenera ima Najdžel da kida.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 21.09.2017
22:46

Isto kao i Hecer, koji je takodje ubacivao mnogo poena....Evo i Radivojevic i Covara rokaju po 20p i jace, lagano ovih dana....Inace po statistici, Vuk, Cova i Hec su igraci sa najvise ispucavanja i trosenja lopti u citavoj Aba ligi, uz procente uzasne, pogotovo prva dvojica... Ove sezone dodajte umesto Heca, sada vama magicnog Gosa, i tako ce izgledati ta tabela kaubojstine...

avatar
nenadnenad1234
Friday, 22.09.2017
02:48

Nebojsin nemoj se znojis i dalje imate jaci tim, uposti se malo. Stigla ti dnevnice idi casti drugare ako ih imas.

avatar
Predrag Drobnjak
Friday, 22.09.2017
00:27

Poredi Covica i Vuka sa Gosom, ahahahahahahhahahahahah

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 22.09.2017
00:12

I da, kod nas nisu dosli provereni igraci osim duo stranaca u spoljnoj liniji...Tandem koledz igraci koje smo doveli, uz Radicevica i Lesorta, su sve samo ne provereni igraci, a kamoli da su nesto skupe i kvalitetnje opcije, ali imaju strasan potencijal...Tu je i Keselj koji je igrac na poziciji ozivljavanja bivsih igraca....Feldin se doveo na bazi EL, 350k nije veliki novac, to je zapravo teska sirotinja u eliti, dok Rocestija smo jurili preko 2 meseca da snizi zahteve na 420k kada mu ponestane EL i ambicioznijih EC opcija....

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 22.09.2017
00:03

Gos ne prednjaci niti u jednoj kategoriji, osim sto ima poene u rukama, ali to je isti fazon ko Hec, i vise je to zamisao trenera, Dzikara je isto voleo kljuceve dati strancu i vozi... na visem nivou je mrsavo to. Znamo mi dobro o kome se radi, inace bio nas jos pre 2 meseca da nije tako. Nema niti jedan ekstra segment na koji moze da se osloni, to ce se videti kako odmice sezona, u duelu sa strogo organizovanim opononetima ce praviti stetu svom timu i igrati licno za sebe. Mnogi sipaju po 20p ovih dana, to je fino samo onima sto gledaju kroz poene...evropska kosarka je totalno drugacija na visem spratu, trazi druge stvari, i iako sam nacuo za Zoc price i preporuke, nema logike da se to zaista i desi, videcete uskoro i zbog cega, ali svakako za vas odlicno pojacanje, to nije sporno.. mozda se i uzme nesto za njega na kraju sezone, najveca perspektiva na tom planu za ovu godinu, i samo se i on moze unovciti nesto... forsirace se maksimalno, to bas i nije dobra vest za vas, jer ugovori sa garantovanom ulogom i minutazom, sa sveprisutnim klauzulama ovih dana, prave stetu uglavnom...

avatar
Partibrejker
Thursday, 21.09.2017
23:23

Decko je na preporuku Obradovića došao.I planiran je za Fener.Ne za narednu sezonu.ali ako bude napredovao prema očekivanju,jednog dana sigurno.Ima zavidan potencijal,i sigurno nikada nebi dosao u posrnuli gigant da nije Žoca.Isto važi i za ovog drugog pleja.Kod Vas dolaze za velike novce provereni igrači,a mi se snalazimo(uy Obradovićevu ogromnu pomoc).