Kome će treća biti sreća? (21.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 18.04.2015.
12:23
Izvor: Sportske.net

Trećom utakmicom polufinalne serije plej-ofa ABA lige Partizan NIS i Crvena zvezda Telekom nastavljaju borbu za plasman u Evroligu i finale regionalnog takmičenja.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Posle kraćeg predaha koji je usledio nakon prve dve utakmice beogradskih crno i crveno-belih u subotu uveče sledi nova epizoda "rata svetova".

Trećom utakmicom u hali "Pionir" biće nastavljena polufinalna serija plej-ofa ABA lige koja osim plasmana u finale regionalnog takmičenja nosi još veći ulog, mesto u grupnoj fazi Evrolige.

Posle prve dve utakmice rezultat je izjednačen (1:1) a psihološka prednost i prednost domaćeg terena sada je na strani Partizana. Prosto govoreći, polufinalna serija kreće od nule, s tim što se sada igra na dve dobijene utakmice sa crno-beli igraju dve utakmice pred svojim navijačima.

Teško je praviti prognoze kada je treća utakmica u pitanju. Opšti utisak je da je u prve dve utakmice slavio bolji tim. U prvom meču to je bila Crvena zvezda Telekom, u drugom Partizan NIS.

Kao i pre početka serije Zvezdina prednost leži u činjenici da ima dužu klupu a samim tim i veći prostor za manevar kada dođe do "zamora materijala". Činjenica da na prve dve utakmice MVP prve dve faze Evrolige nije došao do izražaja govori o tome u crveno-belom taboru ima ko "da iskoči" i povuče tim ka pobedi.

milosavljevic
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds

Partizan je inferioran kada se uzme u obzir roster kojim dva trenera raspolažu ali na sreću Duška Vujoševića povreda Nikole Milutinova nije ozbiljnije prirode i on će biti spreman da nastupi u trećoj utakmici.

Razlog za brigu stratega "Parnog Valjka" leži u činjenici da najbolji igrač Partizana ima najveću potrošnju pošto je do sada proveo 70 od 80 minuta na terenu. U takvom ritmu moglo bi da se dogodi da Milan Mačvan zakaže a to bi za Partizan bio ogroman problem imajući u vidu doprinos koji daje ekipi.

Ono što možemo da očekujemo u trećoj utakmici jeste da "X faktor" bude neko od igrača koji nije "iskočio" u prva dva susreta. Košarkaški stručnjaci tipuju na kapitene ekipa Dragana Milosavljevića i Luku Mitrovića koji su "prespavali" drugu utakmicu.

Kapiteni gradskih rivala proveli su po 17 minuta na parketu u drugom meču a njihov učinak je bio zanemarljiv uzevši u obzir značaj utakmice. Dragan Milosavljević je ubacio 6 poena i osvario 2 skoka, dok je Mitrović meč završio sa dva poena manje i dva skoka više od svog kolege.

Navijači će svakako biti veliki vetar u leđa crno-belima koji su u prošlosti pred "Grobarima" umeli da obore na leđa znatno veće rivale od Crvene zvezde Telekom.

Prošlost nas, međutim, uči da prednost domaćeg terena praktično ne postoji kada su mečevi Crvene zvezde Telekom i Partizana u pitanju pošto su oba tima uspevala da dobijaju utakmice pred protivničkim navijačima.

Treća utakmica polufinalne serije plej-ofa ABA lige između Partizana NIS i Crvene zvezde Telekom na programu je večeras od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke