Koleu otkazala četvorica iz NBA lige

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.05.2016.
11:22
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole dobio je potvrdu da na predstojećem kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre neće moći da računa na četvoricu igrača iz NBA lige.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Dva meseca uoči početka kvalifikacionih turnira za odlazak na Olimpijske igre selektor reprezentacije Francuske Vensan Kole dobio je zvaničnu potvrdu da u Manili neće moći da računa na četvoricu igrača iz NBA lige.

Odluku da u julu ne nastupi za reprezentaciju najpre je doneo centar Jute Rudi Gober, a istim povodom oglasio se i menadžer Buna Ndiaje koji zastupa interese trojice francuskih reprezentativaca koji igraju u najjačoj ligi na svetu.

Košarkaši koji će od 1. jula biti slobodni u izboru nove sredine odlučili su da letnju pauzu iskoriste kako bi pronašli nove angažmane zbog čega u dresu reprezentacije Francuske nećemo videti Evana Furnijea, Nikolasa Batuma i Jana Mahinmija.

Reprezentacija Francuske pokušaće da se domogne plasmana na Olimpijske igre na kvalifikacionom turniru u Manili gde će igrati u grupi "B" protiv Novog Zelanda i Filipina, a potencijalni protivnici biće joj još selekcije Senegala, Turske i Kanade.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke