Kole: "Meč sa Zvezdom malo finale"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.11.2015.
17:41
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske i trener Strazbura Vensan Kole izjavio je da francuski sastav predstojeći duel sa Crvenom zvezdom Telekom doživljava kao malo finale Evrolige.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Ekspedicija KK Crvena zvezda Telekom u sredu je otputovala za Strazbur gde košarkaše aktuelnog šampiona Srbije u četvrtak očekuje duel šestog kola grupne faze Evrolige.

Strazbur i Crvena zvezda Telekom ostvarili su pobede u prethodnom kolu, pa ne čudi što trener francuskog sastava Vensan Kole sutrašnji meč doživljava kao malo finale jer bi upravo on mogao da odlučuje o plasmanu u TOP 16 fazu elitnog takmičenja.

"Utakmica sa Crvenom zvezdom Telekom za nas predstavlja malo finale. Kako bismo zadržali nadu da možemo u TOP 16 moramo da pobedimo, ali čak ni u tom slučaju niko nam ne garantuje prolaz. Za nas će predstojeća utakmica biti veliki ispit, čak veći nego prethodna" rekao je Kole.

Francuski sastav do sada je ostvario dve pobede, obe na domaćem terenu i to protiv Fenerbahčea i Real Madrida. Sa druge strane, crveno-beli imaju pobedu nad Strazburom i Bajernom u Minhenu.

"Znamo da Zvezda dolazi u Strazbur sa željom da ostvari dobar rezultat. Pokušaće da nas dobiju zaustavljanjem našeg načina igre. Sećamo se kako je bilo na prvoj utakmici u Beogradu i koliko smo poteškoća imali da postižemo poene. Očekujem da i sutrašnja utakmica bude jednako komplikovana" zaključio je Kole.

Prvi međusobni susret Crvene zvezde Telekom i Strazbura odigran je 15. oktobra u "KombankAreni", a srpski šampion slavio je sa ubedljivih 81:59. Revanš je zakazan za četvrtak, 19. novembar od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke