Kole: "Korisni mečevi za obe ekipe"

Autor: Beta Beta
nedelja 26.06.2016.
01:45
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole ocenio je da su dve kvalifikacione utakmice sa Srbijom bile korisne za oba tima.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole ocenio je da su dve kvalifikacione utakmice sa Srbijom bile korisne za oba tima.

"Ovo je bila sjajna priprema za oba tima. Kažem pripremna, iako je u pojedinim trenucima delovala kao takmičarska. Oba tima su se koncentrisala na odbranu, ali su nalazili dobra rešenja u napadu. Bilo nam je zanimljivo ovde, kao i Srbiji u Parizu. Dobro je igrati teške pripremne utakmice, mislim da smo pomogli jedni drugima. Mislim da su poboljšane šanse za odlazak u Rio za oba tima", rekao je Kole.

Srbija je posle produžetka pobedila sa 94:88. Igrač Francuske Žofre Lovernj nije bio mnogo rečit.

"Mislim da je bila dobra utakmica. Igrali smo dobro, Srbija je igrala bolje u produžetku. Izgubili smo dva puta od Srbije, želim im dobru sreću u kvalifikacijama", rekao je Lovernj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Sunday, 26.06.2016
09:37

Nema tu sta, na sedam od cetrnaest igraca se tu sad maksimalno racuna (Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Kalinic, Jokic, Raduljica), ostala sedmorica igraca (Jovic, Guduric, Dangubic, Zagorac, Simonovic, Bircevic, Stimac) mogu da se bore za dva-tri mesta u timu jer ocekujem povratak i Bjelice i Macvana i Marjanovica, eventualno ce Stimac ici umesto Bobija- neki ocekivani tim bi bio: Teodosic, Markovic, Jovic, Nedovic, Bogdanovic, Kalinic, Simonovic, Bjelica, Macvan, Jokic, Raduljica, Marjanovic ili Stimac. Mislio sam da ce ici Zagorac pre Simonovica, ali sad vise nisam preterani optimista po tom pitanju...

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Sunday, 26.06.2016
12:04
avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Sunday, 26.06.2016
13:00

Marjanovića nema, što pre to shvatiš to bolje po tebe. Neću da ga vredjam i nazivam imenima ali jednostavno čovek je imao 2 prilike i obe je propustio. Prošle sezone OK hteo je u NBA, klub mu je zabranio da ide pošto je imao neku sveže zalecenu povredu i to smo prihvatili ali tokom čitave ove sezone je pričao kako jedva čeka da igra i da će i igrati za reprezentaciju, Pop je rekao da mu neće praviti probleme i opšte je poznato da on čak i forsira svoje igrače da igraju za reprezentaciju. Ove sezone na 20 dana pred prozivku on čovek obećava i priča da će igrati i sve, da bi se 10ak dana pred okupljanje pojavila prica o ugovoru i opet KSS i Sale su se potrudili i obezbedili osiguranje od 5mil (3x iznos njegovog ugovora) i uprkos svemu tome čovek je jednostavno odbio da igra. Mi do dan danas nismo dobili saopštenje s njegove strane, samo od strane njegovog menadžera koji tvrdi da mu je on zabranio da igra?! Pre svega dozvoliti mu da igra nije fer prema igračima koji su imali naporne i duge sezone i koji imaji mnogo manje ugovore od njega pa se uprkos svemu uvek prvi odazivaju na poziv selektora čak i oni koji većinom sede na klupi ili su neretko opisani kao trinaesti igrač. Jednostavno treba uzeti u obzir da i igrači verovatno ne gledaju naklono na sve ove peripetije u vezi Marjanovića i nedostatka njegovog objašnjenja i njegov dolazak u reprezentaciju posle svega bi narušilo atmosferu u representaciji. Želim Bobiju sve najbolje u karijeri ali ne želim ga u representaciji.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Sunday, 26.06.2016
12:05
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Sunday, 26.06.2016
09:30

Samo kad su kvalifikacione...