Kokoškov sačinio preliminarni spisak, Slovenci uopšte nisu naivni

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 05.06.2017.
18:28
Izvor: Sportske.net

Selektor Slovenije saopštio je imena 24 košarkaša na koje računa za predstojeći Evrobasket.

Beta/AP Photo/Gerald Herbert
Beta/AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Najzvučnije ime je svakako NBA zvezda Goran Dragić, tu je i njegov mlađi brat Zoran, kao i jedan od najtalenovanijih igrača Evrope Luka Dončić, tako da sve navodi da će glavnu reč u slovenačkom nacionalnom timu voditi srpski sinovi, koji će biti predvođen srpskim trenerom.

Ovo je kompletan spisak:

Jan Barbarič, Mirza Begić, Jaka Blažič, Tomaz Bolčina, Vladko Čančar, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Goran Dragić, Tadej Ferme, Gregor Hrovat, Erjon Kastrati, Jaka Klobučar, Jan Kosi, Martin Krampelj, Luka Lapornik, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Mitja Nikolić, Alen Omić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Sisko, Miha Vasl, Gašper Vidmar i Saša Zagorac.

Na spisku Igora Kokoškova nema krilnog centra Real Madrida Entonija Rendolfa, iako je bilo dosta priče o tome da će sjajni Amerikanac dobiti slovenački pasoš i steći pravo da nastupa za 'Zmajčeke'.

Slovenija će se takmičiti u grupi A zajedno sa Francuskom, Grčkom, Poljskom, Finskom i Islandom. Domaćin ove grupe je Helsinki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Roj Kin 16
Monday, 05.06.2017
19:34

Šta bi sa Entonijem Rendolfom? On je trebalo da igra za Sloveniju..

avatar
Amar Zornic
Monday, 05.06.2017
18:41

Fina ekipica al ne za odlicje

avatar
gaizka6
Monday, 05.06.2017
18:37

solidni su, al tanak reket. Da su im tu Boki Nahbar i Lorbek bili bi opasni. Ovako kad nemaju četvorku, a jedina koliko toliko upotrebljiva petica je Omić.. Nemaju šta da traže protiv ozbiljnih ekipa koje su popunjene na svim pozicijama. Al biće lepo gledati tandem Dragić-Dončić, još lepše bi bilo da igraju za Srbiju :P

avatar
Trta Mrta
Monday, 05.06.2017
19:32

Stvarno šteta, sa tandemom Jokić - Dončić dominirali bi Evropom narednih 10 godina. Ostalih 10 igrača bi mogli da se izvlače iz šešira, bilo bi nebitno...

avatar
gaizka6
Monday, 05.06.2017
22:48

da jbg, a nije bilo toliko nerealno, samo da je Savez malo brže reagovao. Propustili smo i Mirotića, njegov trener je isto izjavio da bi igrao za Srbiju da su ga na vreme zvali.. Sloši mi se kad pomislim na tandem Dončić-Jokić, imaju sve, za 2-3 godine bi bukvalno na evropskom takmičenju postizali 20 poena svakome, bili na tripl dabl učinku :D :)

avatar
Damian Lillard
Monday, 05.06.2017
20:38

Vidmar je klasicna petica