Kobi sve promašio, Pelikansi izblamirali Minesotu, kad se Lebron i Kajri naljute...

Autor: Boris Jovanović
subota 15.11.2014.
08:47
Izvor: Sportske.net

Brajant će pamtiti meč sa San Antonijom kao jednu od najlošijih večeri u karijeri. Kako izgleda kad vam utrpaju 139 poena i da li bi stolice odradile bolji posao protiv šutera Nju Orleansa. Kavsi bili nadomak poraza, a onda se tandem Džejms-Irving probudi

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Kobi Brajant je imao jedno od najgorim šuterskih večeri u karijeri. Promašio je pet trojki, pogodio 1 od 14 iz igre. Meč je završio sa sedam ubačenih bacanja, ukuno 9 poena.

To je olakšalo posao San Antoniju, šampion je u Los Anđelesu štedeo snagu, prelomili su serijom 19-3 na startu poslednje četvrtine, posle je domaćin samo ublažio poraz. Dankan je ubacio 13 poena, 11 skokova, Popović je pobedio, niko od startera osim Parkera nije igrao više od pola sata, svi ciljevi na Pacifiku su ispunjeni, a što se Lejkersa tiče, i pre nego što je počelo, bilo je jasno da će ovo biti sezona suza.

Samo veče pošto je uništena u Dalasu, Filadelfija je pokazala zube u Hjustonu, ali i dalje ostaje bez pobede ove sezone. Siksersi su propisno preznojili Hjuston koji se vratio kući iz Meksika, i kao da je olako ušao u ovaj meč.

Harden je dominirao sa 35 poena, postigao je ključni koš devet sekundi pre kraja i svom timu doneo neočekivano tesnu pobedu. Filadelfija je izgubila devet mečeva u nizu, još nisu blizu crnog rekorda iz jeseni 1972. kada su poraženi na prvih 15 utakmica u sezoni.

Hornetsi su odneli pobedu iz Arizone, prekinuli lošu seriju na strani. Šarlot je poznat kao "domaćinska" ekipa, ipak iznenadili su Sanse, i naplatili porate u Los Anđelesu i Portlandu gde su vodili i nisu izdržali do kraja. Kemba Voker je ubacio 19 poena, Al Džeferson i Geri Nil po 14, Dragić na drugoj strani 12, Bledso 22, imao je i 11 skokova, najviše u NBA karijeri.

Klivlend je napravio veliki preokret u Bostonu, u poslednjoj četvrtini su bili na -19, dobili su utakmicu na krilima Lebrona Džejmsa. "Kralj" je ubacio 41 poen, bio vidno iznerviran nakon treće četvrtine u kojoj je njegov tim primio 42 poena. On i Irving su u poslednjem periodu iskombinovali 25 poena, na kraju je Rondo promašio poslednji napad, tačnije spetljao se pa je šut bio posle zvuka sirene. Pobeda je otišla u Ohajo, ali Kavse treba da brine odbrana, oni su među šest timova koji dopuštaju najviše poena u ligi. Sledi duel sa Atlantom večeras, 8 0d 9 narednih mečeva igraju kod kuće, prilika da poprave stvari.

Kad smo kod Atlante, noćas su srušili Majami, u odličnoj su formi, dobili su četiri u nizu. Majami bez Vejda, imali su mnogo problema da zaustave tandem Horford-Milsap koji je kombinovao 38 poena.

Čak osam Houksa je bilo dvocifreno noćas, Pero Antić jedini na parketu od igrača Atlante kome to nije pošlo za rukom, završio je sa 3 poena, za nešto manje od 13 minuta igre.

Denver je protutnjao kroz Indijanu, balansiranom igrom i mnogo dužom klupom bili su prejaki za Indijanu, ovo je bila možda i najbolja partija Nagetsa u sezoni, podsetili su na onaj tim od pre par sezona. U jednom trenutku bili su na +32, videćemo da li je ova druga pobeda u sezoni znak da se tim iz Kolorada budi.

Minesota je sebi dopustila da primi 139 poena u Nju Orleansu, za Pelikanse ovo je rekord. Šutirali su 66.7%, dobili sa 48 razlike, sve su to rekordne brojke u njihovoj istoriji.  Iako Flip Sanders tvrdi da bi i pet stolica imalo isti učinak, pošto je bilo nemoguće zaustaviti šutere domaćih, ovo je bruka za Timbervulvse, nikada nisu izgubili ovolikom razlikom. Peković očajan kao i ostali 4 poena i isto toliko skokova.

Detroit je nakon produžetaka odneo bodove iz Oklahome, Brendon Dženings je ubacio 29 poena. Juta je košem u poslednjoj sekundi preživela Melovih 46 poena i slavila u MSG. Trej Burk je pogodio iz ugla, veoma teška pozicija, ali je lopta ušla i očajni Niksi su izgubili sedmi meč u nizu.

Orlando, ma kako bio slab u proteklim sezonama od odlaska Hauarda, redovno dobija Milvoki kod kuće. Ništa se ni noćas nije promenilo na Floridi, slavili su 17. put u nizu protiv Baksa, Tobijas Haris je ubacio 26 poena protiv nekadašnjeg kluba, Vučević dodao 18 i 9 skokova, ovo je četvrta pobeda za Medžik u deset mečeva.

Rezultati:

Njujork - Juta 100:102
Boston - Klivlend 121:122
Atlanta - Majami 114:103
Orlando - Milvoki 101:85
Indijana - Denver 87:108
Hjuston - Filadelfija 88:87
Oklahoma - Detroit 89:96 pr.
Nju Orleans - Minesota 139:91
Feniks - Šarlot 95:103
Lejkersi - San Antonio 80:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Delije Crna Gora
Saturday, 15.11.2014
21:19

Ovaj Jeremija je prepametan...
Upoređuje MVP titule. Kako se to može upoređivati, kad je Kobi skoro svo vrijeme (kada je bio u najboljim godinama) imao MJ#23 da odnese MVP titule... I Kobi nije uvijek imao pored sebe 4-5 fantastičnih igrača kao LeBron. Za svakog ko zna makar malo o košarci, Kobi je bolji od LeBrona.

avatar
S-I-M-K-E
Saturday, 15.11.2014
13:39

Kako nece sve promasiti kad su Lejkersi ocajni.Tesko je i njemu da igra.

avatar
Delije Crna Gora
Saturday, 15.11.2014
13:50

Stalno je Kobi kriv, samo se njegovi promašaji gledaju...
36 godina ima, voli košarku, Lejkerse, ostao da pomogne koliko može, a ovi ga uzeli na zub kao da ima 27-28 god.
Ako LeBron, Durent, Harden, Pol, Grifin budu imali karijeru i upola dobru kao Kobi, ja prestajem da pratim NBA doživotno...

avatar
Jeremija
Saturday, 15.11.2014
16:17

Lebron je bolji od Kobija u svim segmentima igre. Ima vise poena, skokova, asistencija po mecu i jos bolji procenat suta uz sve to. Lebron ima 4 MVP a Kobi 1. Stici ce ga i po broju titula, ne brini.