Kobi se odmorio, Dalasova lekcija, Reptorsima se ide kući!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 05.01.2015.
08:27
Izvor: Sportske.net

Brajant prelomio u pobedi protiv Indijane. Dalas lako izašao na kraj sa oslabljenim Klivlendom, isceđeni Toronto lak plen Sansa. U Njujorku ništa novo, navijači već žele smenu Derika Fišera.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Brajantu je prijao odmor. Protiv Indijane je noćas odigrao svega 32 minuta, najbolje je sačuvao za kraj.

Lider Lejkersa je 9 od 20 poena ubacio u poslednjih 150 sekundi, pogodio je i ključni šut desetak sekundi pre kraja za pobedu svog tima. Indijana je bila na +13 u drugom poluvremenu, nije sačuvala pobedu.

Brajantu je pomogao Nik Jang koji je ubacio 10 poena u poslednjoj četvrtini.

APTOPIX Raptors Suns Basketball

Toronto je delovao iscrpljeno na kraju teške turneje po Zapadu. Za Feniks meč nije mogao da dođe u boljem trenutku, sedam Sansa je bilo dvocifreno, ovo je bio meč u NBA sezoni u kome je postignuto najviše koševa. Reptorsi su bili na -19 u prvom poluvremenu, 27 u drugom, ovo je za njih drugi teški poraz u nizu. Podsetimo, pali su u petak u Ouklendu, kada su i prepustili prvo mesto na Istoku Atlanti.

Goran Dragić je ubacio 18 poena, imao 6 skokova, 3 asistencije uz odličan procent šuta.

Knicks Kings Basketball

Niksi su vreća za udaranje, izgubili su 11. put u nizu. Medison Skver Garden je odzvanjao od povika "Smenite Fišera", Milvoki je lako prošao Njujork. Zaza Pačulija je ubacio 16 poena, imao 16 skokova, a Baksima je pomoglo to što je domaćin bio bez Mela, Stodemajera, Barnjanija, Šumperta. Mada, ni kad su oni u timu Njujork ne izgleda puno bolje.

Nets Heat Basketball

Seriju poraza prekinuo je Majami, Dvejn Vejd i Kris Boš su iskombinovali 51 poena, 11 skokova i 9 asistencija u pobedi nad Bruklinom. Za Hit ovo je prvi trijumf u pet mečeva, Malo poznati Hasan Vajtshajd centar koji je posle neuspeha u Kingsima početkom decenije igrao u Kini i Libanu je pružio partiju života. Vajtshajd je ubacio 11 poena, imao 10 skokova i čak 5 blokada, bio je tajno oružje domaćih kada se meč lomio.

U odličnoj formi su poslednjih par nedelja Pistonsi, njihova peta pobeda u nizu, rasturili su Sakramento uz 35 poena Brendona Dženingsa.

Mavericks Cavaliers Basketball

U matine terminu Klivlend je bez Lebrona bio lak plen za Dalas. Kevin Lov se borio kao lav, ubacio je 30 poena, imao 10 skokova, to su njegove brojke iz Minesote. Ali, bez Lebrona i bez Irvinga u drugom poluvremenu, spasa za Kavse nije bilo.

Novicki je ubacio 15 za Dalas, sada mu 12 fali da na sedmom mestu večne liste pretekne Mozisa Melouna. Monta Elis je brojao do 20, Dalas je imao 56% šuta, to je presudilo meč neravnopravnih rivala.

Klivlend će večeras u Filadelfiju, ni Lebron, ni Irving neće igrati, pa sada moraju da strahuju od očajnih Siksersa koji kod kuće nisu pobedili nikoga.

Rezultati:

Klivlend - Dalas 90:109
Detroit - Sakramento 114:95
Majami - Bruklin 88:84
Feniks - Toronto 125:109
Njujork - Milvoki 82:95
Lejkersi - Indijana 88:87

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke