Kobi pustio klince, Bobi opet posmatrač, koš sa pola za pobedu Memfisa!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 10.12.2015.
08:38
Izvor: Sportske.net

Brajant gledao sa klupe tesnu završnicu i produžetak u Minesoti. Popović nije dao šansu Marjanoviću, neverovatna završnica u Detroitu. Vučević odličan, Vujačić najbolji u porazu Niksa u Juti...

BETA/AP Photo/Mark J. Terrill
BETA/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Kobi Brajant je seo na klupu krajem treće četvrtine, rekao je kouču Bajronu Skotu da pusti "klince". Utakmica nije bitna, za Lejkerse koji će ovu godinu posvetiti Kobijevom oproštaju, izgubljena je u produžetku. Kevin Martin je doneo trijumf Timbervulvsima sa 37 poena, Karl Entoni Tauns je dodao 26 uz 14 skokova.

Bjelica je ubacio 6, uz 4 skoka i 2 asistencije, a kod Lejkersa su se istakli mladi igrači sa klupe, D'Anđelo Rasel i Džujilus Randl su iskombinovali 43 poena.

Raptors Lakers Basketball

Toronto je naneo San Antoniju tek 3. poraz u 18 mečeva. Kanašani su na krilima 28 poena DeRozana uspeli da prekinu seriju Sparsa od četiri pobede. Bobi Marjanović posle odlične partije u Filadelfiji nije dobio šansu. Kanađani su šutirali odlično, 57.8% to je odlučilo, šutnuli su samo 64 puta, retko se dobijaju mečevi na taj način.

Odmorna Atlanta je dobila Dalas u Teksasu. Houksi su imali više energije u završnici, na kraju krajeva pauzirali su tri dana. Serija 7:0 u finišu je prelomila, Pol Milsap je bio odličan u tim trenucima, meč je završio sa 20 poena.

Magic Jazz Basketball

Tesno je bilo i u Arizoni, Feniks se nekako održao protiv Orlanda kod kuće, po povratku sa istočne turneje. Brendon Najt je 17 od 21 poena postigao posle poluvremena, Aleks Len je postavio rekord karijere sa 20 poena i 14 skokova. Kod Medžika Vučević 21 poen, 11 skokova, ali je promašio u poslednjem minutu kada je bio u prilici da poravna rezultat. Par grešaka gostiju, izgubljena lopta Elfrida Pejtona su odlučili u završnici.

Gordon Hejvard je sa 24 poena predvodio Jutu do neočekivano lake pobede protiv sinoć očajnih Niksa. Kod gostiju Saša Vujačić 10 poena, Karmelo i Porzingis su zajedno imali šut 5 od 19, pa se od početka nazirao pobednik.

Mat Barns je bio heroj pobede Memfisa u Oburn Hilsu, njegov šut sa pola terena je odlučio, "Grizliji" su odneli pobedu iz Detroita. Pistonsi su izgubili na neverovatan način, prvo je Gasol sa penala smanjio na 92:90, Detroit je promašio par puta u svom poslednjem napadu, da bi Barns iako je imao sekundu do kraja šutnuo sa pola i pogodio. Pistonsi nisu uspeli da uzvrate preko Markusa Morisa, publika je ćutke napustila dvoranu, teško je svariti ovakav poraz.



Centralna figura u Milvokiju bio je Džej Džej Redik. Bek Klipersa je ubacio 31 poen bivšem timu i tako izašao iz loše šuterske serije u prošlim utakmicama. Klipersi su odneli pobedu protiv Baksa, a Redik baš nema milosti za nekadašnju ekipu. Prošle godine je protiv njih u dva meča ubacivao prosečno 24 poena, kao da hoće da im pokaže šta su ispustili.

Trail Blazers Hornets Basketball

Nikolas Batum je tripl dablom otvorio Hornetsima vrata pobede protiv Majamija. Gosti spori, letargični, već na poluvremenu je bilo +20 za Šarlot, priča je završena u trećoj četvrtini. Francuz je ubacio 10 poena, imao po 11 skokova i asistencija,  gosti su šutirali očajno, imali 17 grešaka, Dragić je ubacio 5 poena, Vejd 11.

Hawks Celtics Basketball

Džimi Batler je ubacio 36 poena, ali je Čikago nastavio sa serijom poraza. Seltiksi igraju odlično u poslednje vreme, Ajseja Tomas je izrastao u vođu, 9 od 20 poena je ubacio kada se rezultat lomio, u poslednja tri minuta. Ovo je bila prava uvertira za petak kada Golden Stejt stiže u grad,

Džared Salindžer filozofski gleda na taj meč.

"Igramo u istoj ligi, ljudi su kao i mi, primaju ček 1. i 15. isto kao mi. Imamo šansu"
, rekao je košarkaš Bostona.

Sixers Rockets Basketball

Pravi Harden se vratio veče nakon najgoreg izdanja u sezoni. Ceh su platili Vizardsi, "Bradonja" je ubacio 42 poena, imao 9 skokova i 7 asistencija u pobedi Hjustona u prestonici. Pogodio je na kraju pod faulom i prelomio meč, kao da je u odnosu na utakmicu u Bruklinu u utorak na parket izašao drugi čovek. Domaćima nisu vredela ni 26 poena i 12 asistencija Vola koji je bio na skok od tripl dabla. Vašington je u problemima, izgubili su 6 od poslednjih 7 kod kuće, problematična je prva četvrtina, ponovo su imali dvocifreni minus i jurili rezultat.

Rezultati:

Dalas - Atlanta 95:98
Feniks - Orlando 107:104
Juta - Njujork 106:85
Detroit - Memfis 92:93
Toronto - San Antonio 97:94
Minesota - Lejkersi 123:122 pr.
Milvoki - Klipersi 95:109
Šarlot - Majami 99:81
Boston - Čikago 105:100
Vašington - Hjuston 103:109

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke