Kobi nije za staro gvožđe!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 01.12.2014.
08:06
Izvor: Sportske.net

"Crna mamba" ima pik na Kanađane, kojima je svojevremeno ubacio 81 poen. Sinoć tripl-dabl za prekid agonije Lejkersa. Pop se vratio na klupu, Vučević se radovao protiv Dragića, Memfis nastavlja teror, lake pobede favorita u Detroitu i Bruklinu....

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Veče je pripalo Kobiju. Brajant je protiv Toronta stigao do 20. tripl dabla u karijeri, ubacio je 31 poen, imao 12 asistencija i 11 skokova. Lider Istoka je stigao na Pacifik sa najboljim skorom u istoriji franšize, 13-3, ali nije pomoglo. Bili su bez DeRozana svog najboljeg strelca, Lovri je ubacio 29 poena, Vaskez 19, no Lejkersi su prekinuli novu crnu seriju ove sezone, četiri poraza u nizu.

Domaćin je imao +4 u finišu regularnog toka, nisu se održali, vođstvo se smenjivalo u toku meča, na kraju u produžetku, Lejkersi su prelomili.



Brajanta za Kanađane vežu lepe uspomene, dao im je 81 poen u januaru 2006. to je drugi najbolji rezultat na večnoj listi, iza Čembrlenove stotke. Od tada je u proseku protiv franšize iz Toronta postizao 30 poena u proseku...

On je sinoć posle asistencije Džonsonu u trećoj četvrtini postao jedini igrač u istoriji koji je prešao  30 000 poena i 6000 asistencija.

Bolesni LaMarkus Oldridž je ubacio 26 poena i imao 15 skokova protiv oslabljene Minesote. Gosti su se dobro držali sa osmoricom zdravih i rovitim Viginsom i Moom Vilijamsom, ali je na kraju kvalitet Blejzersa presudio. Njihova serija od devet pobeda je zaustavljena u petak protiv Minesote, videćemo da li je ovo početak nove.

Iznenađenje večeri smo videli u Arizoni gde je Orlando savladao Feniks. Medžik se održao u finišu, prekinuo seriju od četiri poraza, Vučević je imao 18 poena i 8 skokova, kod poraženih Dragić 22 poena, 8 skokova, 4 asistencije...

Grizzlies Kings Basketball

Lider Memfis nije oprostio Sakramentu. Po običaju su Gasol i Rendolf završili veći deo posla, olakšalo im je to što je domaćin bio bez viroznog Kazinsa. U prvom poluvremenu su "Grizliji" napravili prednost od 21 poena, na kraju priveli posao kraju bez problema. Rendolf je ubacio 22 poena, Gasol 18, ovo je 15 pobeda u 17 mečeva za vodeći tim NBA.

Dvejn Vejd se vratio na parket, ubacio je 27 poena posle pauze Niksima, Majami je odneo pobedu iz MSG. U Njujorku takođe oporavljen Entoni, brojao je do 31, nije vredelo. Ovo je u vreme Juinga i "Zlog" Zoa Moninga bio veliki derbi Istoka, sada je daleko od toga, Niksi su preslabi ne godinama, decenijama...

Bulls Nets Basketball

Još jedan meč, u rano popodne odigran je u "Velikoj jabuci". Bruklin je poražen od Čikaga, Mark Gasol je ubacio 25 poena, imao 13 skokova u trijumfu protiv Netsa u čijim redovima je Bojan Bogdanović bio solidan sa 13 poena, 5 skokova.Teletović je dao 4 poena, uhvatio 3 lopte.

Da ne zaboravimo odličnu partiju Nikole Mirotića, pokazao je šta Čikago od njega može da očekuje u budućnosti, 12 poena, 12 skokova, maksimalno je iskoristio vreme na parketu.

Greg Popović se vratio na klupu, nastavio tamo gde je stao posle operacije. Šampion je dobio u Bostonu, njihov sedmi trijumf u nizu.

Spurs Celtics Basketball

Meč je rešen u nastavku kada je San Antonio posle izjednačenog prvog dela zgazio Seltikse, Deni Grin je ubacio 18 poena, Diao 15, Dankan 14. Aron Bejns je dao veliki doprinos sa 13 poena, visoki igrači Sparsa su prosto okupirali reket. I na drugoj strani, Grin, ali Džef najefikasniji sa 18 poena, Boston je u nevolji, dobili su jednu od poslednjih osam utakmica.

Pregled zatvaramo u gradu motora, Pistonsi nisu bili baš pretežak zalogaj za Voriorse. Golden Stejt je slavio u režiji Drajmonda Grina koji nije mogao da provede praznik sa porodicom u Mičigenu, ali im je podario odličnu partiju na sat vremena od kuće. Bodren od strane porodice i prijatelja koji su doputovali iz obližnjem Sagina, 150 kilometara južno od Detroita, on je bio odličan u relativno lakoj pobedi gostiju.

Rezultati:

Boston - San Antonio 89:111
Detroit - Golden Stejt 93:104
Bruklin - Čikago 84:102
Sakramento - Memfis 85:97
Njujork - Majami 79:86
Feniks - Orlando 90:93
Lejkersi - Toronto 129:122 pr.
Portland - Minesota 107:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fidel Kastro
Monday, 01.12.2014
10:05

Nadam se da će ovo probuditi Lejkerse, mada ne očekujem mnogo jer Kobi nema veliku pomoć. A što se tiče mojih Niksa i Karmela, opet neće biti ništa. Kada bi Smit igrao kao 2012/2013 mogli bi se nečemu nadati, ovako ništa. Žao mi Karmela, ali svaka čast što je produžio ugovor.

avatar
Delije Crna Gora
Monday, 01.12.2014
15:47

Nije baš svaka mu čast. Ovim se lomi karijera. Ogromna greška. Trebao je preći u Lejkerse ili Hjuston. Ipak bi mu bilo lakše, a i pored onakvih majstora (Kobe, Harden) može samo napredovati. Sad još da se teže povrijedi i nema više povratka!!!