Kobi najgori u istoriji, Novicki preskočio i Hakima, noć preokreta!

Autor: Boris Jovanović
sreda 12.11.2014.
08:24
Izvor: Sportske.net

Od noćas postoji, verovali ili ne, kategorija u kojoj je Brajant najgori u istoriji košarke. Novicki pretekao Oladžuvona na večnoj listi strelaca, šampion održao lekciju Voriorsima. Preokreti u Dalasu, Torontu, Portlandu, domaći se uozbiljili u drugom pol

Beta/AP Photo/Karen Pulfer Focht
Beta/AP Photo/Karen Pulfer Focht

Povezane vesti

Kada su Sparsi kompletni, teško ih je pobediti. Greg Popović nije odmarao "veliku trojku" iako su igrali prethodno veče, pa je šampion odneo pobedu iz Kalifornije.

Toni Parker je ubacio 28 poena, Kavi Leonard dodao 19, a veliki posao odradile su rezerve. Klupa Teksašana je postigla duplo više poena od rezervista domaćih 40:20. Uz to je San Antonio iznudio 20 grešaka rivala, sami su napravili 8, pa je jasno zbog čega pobeda gostiju nije došla u pitanje.

Zadržali su Karija na 16 poena, on je promašio sedam trojki i prekinuo seriju od 75 mečeva u kojima je postigao makar jednu trojku.

Portland se vratio iz izgubljene pozicije, Demijen Lilard je pretvorio Blejzerse koji su izbrisali -23 i dobili Hornetse u Oregonu.

Šarlot je postigao gol za produžetak, ali su sudije nakon gledanja snimka odlučile da je vreme isteklo i poništile koš Gerija Nila pa je pobeda ostala u Portlandu. Kod Hornetsa, Al Džeferson je ubacio 22 poena, Lens Stivenson uz 14 koševa imao i 14 skokova.

Duel Memfisa i Lejkersa je protekao u znaku Kobija Brajanta, ali ne iz dobrih razloga. Naime, jedan od najvećih igrača u istoriji košarke je ubacio 26 poena, šutirao je 10 od 26 i pretekao Džona Havličeka po broju promašenih šuteva u karijeri.



To naravno neće ništa oduzeti Kobiju na auri, njegov tim se žestoko borio, serijom 11:0 se vratio u meč, spustili su se na -3 u polsednjem minutu, ali nisu uspeli da naprave preokret.

Kod "Grizlija" Konli 23 poena, šest domaćih igrača bilo je dvocifreno. Memfis nije izgubio kod kuće u regularnoj sezoni od februara kada je pobedu iz Tenesija odneo Dalas.

Kad pominjemo Dalas, dobili su Sakramento kod kuće, Novicki je pretekao na večnoj listi strelaca Oladžuvona, sada je 9. u istoriji. Nemac je završio sa 23 poena, njegov tim je okrenuo utakmicu, u jednom trenutku su gosti iz Kalifornije imali 24 poena prednosti. Inače, nikada posle 2001. Kingsi nisu ispustili ovako veliku prednosti. Kao da su im se vezale ruke u nastavku, nisu mogli da zaustave Montu Elisa u trećoj četvrtini, upravo je on sa zvukom sirene u tom periodu doneo Dalasu prvo vođstvo na utakmici. Posle je sve bilo stvar rutine.



Milvoki je savladao oslabljenu Oklahomu, O-Džej Mejo je ubacio 19 poena, ali su veliki deo posla završile rezerve Baksa. Naime, oni u proseku postižu 45.5 poena, najviše u ligi, a sada su i radili prekovremeno, ubacili su čak 53 poena, pa je to napravilo razliku. Oklahoma je izgubila svih pet mečeva u gostima ove sezone.

Samo jedna dobra četvrtina bila je dovoljna Torontu protiv Orlanda, gubili su nakon treće, a onda u četvrtoj oduvali goste sa Floride. To je deveta pobeda Kanađana u nizu protiv Orlanda, u čijim redovima je Vučević uz 18 poena, 8 skokova, 6 asistencija i 3 blokade, napravio i 6 grešaka. Crnogorac ima sjajne brojke, ali njegov tim će i ovu sezonu provesti u ponoru tabele, imaju samo 2 pobede u 8 utakmica.

Rezultati:

Memfis - Lejkersi 107:102
Milvoki - Oklahoma 85:78
Toronto - Orlando 104:100
Dalas - Sakramento 106:98
Portland - Šarlot 102:100
Golden Stejt - San Antonio 100:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke