Ko to koči i ruši KK Partizan?

Autor: Miloš Marković
sreda 31.12.2014.
13:33
Izvor: Sportske.net

Stav prvog čoveka o problemima u kojima se nalazi košarkaški klub Partizan je jasan.

Twitter - quibologna.tv
Twitter - quibologna.tv

Povezane vesti

Otvorio je dušu Predrag Danilović u novogodišnjem intervjuu koji je dao Kuriru.

O različitim temama, problemima i nedaćama koje muče njegov klubgovorio je iz ugla prvog čoveka kluba koji 14 godina unazad čuva ponos srpske klupske košarke.

Sadašnju situaciju u crno-belom klubu uporedio je sa onom koja je bila aktulena kada je sa Divcem i Paspaljem došao u klub. Podseća Danilović da su tada 'razni krizni štabovi bili spremni da uđu u klubš, te da je Ivica Dačić zajedno sa Banetom Lazarevićem izneo ideju da u klub dođe pomenuta trojka.

Danilović objašnjava da je situacija u Partizanu u poslednjih godinu dana jako čudna.

"Ne u smislu da neko hoće da ugasi sportsko društvo. Pazite, nije samo košarka u pitanju, a to je simptompatično. Dakle, nije neko tako neintiligentan, da ne kažem glup, da ugasi košarkaški klub koji je jedan od glavnih brendova grada i Srbije.", ističe Danilović.

Zabrinjavajuću informaciju iznosi Danilović, informaciju koja kazuje da Partizan neće dobiti novac od sponzora 'dok su neki ljudi u klubu'. Da li se misli na Vujoševića?

"Nije direktno tako rečeno, ali sve mi se čini da je tako. Sad, ne znam da li sam i ja s njim u paketu. Verovatno jesam, ali suština je u tome da nisu bitni Vujošević i Danilović, niti oni čine Partizan. Klub je postojao pre nas i postojaće, nadam se, i posle nas. Država mora da pomaže Zvezdu i Partizan, kao i manje klubove koji su negde i baza za nas. Ali, država mora da vodi računa o ova dva kluba i naravno da treba da kontroliše sredstva koje daje. Zvezda je postala šampion Evrope u fudbalu, a Partizan u košarci i to je zapisano za vjeke vjekova. Tako su nas proglasili najuspešnijim brendom Srbije, a ovde naši pametnjakovići pričaju da nam je marketing ne radi dobro.", ističe on.

Danilović smatra da problemi mogu da se reše ako sve strane shvate da je Partizan važan i za grad i za državu, te i da sam Partizan mora da shvati da problemi moraju da se rešavaju na drugačiji način.

"S naše strane mora da se shvati da se problemi rešavaju na drugi način. Ne prijateljski, nije meni Vučić prijatelj, a pominjem njega jer je najmoćniji čovek u državi. Zameram mnogima što koriste njegovo me pa kažu: Ne smem od Vučića. A on to verovatno ni ne zna ništa o tome."
, rekao je.

Kompletan intervju sa Daniloviće za 'Kurir' je objavljen i na sajtu kluba, možete ga pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jaka Blazic
Wednesday, 31.12.2014
14:52

Rusite ga vi sami,time sto godinama niste ama bas nista placali,pogotovo navijaci karte. A da ne govorim o kumovski vezama,,stipanje i gepekovanje sudija i svi napadi itd.. Otimanje igraca i titula,ali svemu tome je kraj,na vasu zalost a na nasu veliku radost :D

avatar
Petar Petar
Wednesday, 31.12.2014
16:14

Bla, bla, bla... Sve ista prica koja nema veze sa istinom. Kako smo vas poslednje dve sezone bez tih stvari koje ti navodis dobijali ako je to bilo u pitanju? Ja koliko znam jedini koji kradu pehare ste vi, tako da nemam pojma o cemu pricas.