Ko je Milija Miković, potencijalno pojačanje Partizana?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.07.2014.
18:02
Izvor: Sportske.net

Od završetka prošle, još jedne šampionske sezone za Partizan, u ovom klubu su bili aktuelni samo odlasci najboljih igrača. Sada je već dolšlo vreme da se novonastale praznine u ekipi polako popunjavaju.

screenshot: You tube
screenshot: You tube

Povezane vesti

Naravno, teška finansijska situacija, kao i činjenica da Partizan neće igrati naredne sezone u Evroligi, svakako su limitirajući faktori po pitanju mogućnosti crno-belih u letnjem prelaznom roku, ali ono što treba očekivati, jeste da Partizan angažuje neke od najtalentovanijih igrača sa ovih prostora, igrače, koji bi u narednih par godina mogli da dođu do punog izražaja.

Trener Duško Vujošević je do sada bio majstor da pronađe takve igrače i uz sjajan rad sa njima, za relativno kratko vreme proizvede ih u vrhunske asove.

Ovih dana se pominje sve više imena koja se u medijima dovode u vezu sa Partizanom, pre svih reprezentativci Dangubić, Birčević, a iz Crne Gore stiže vest i da je Milija Miković na pragu dolaska u redove šampiona Srbije.

Radi se o 20-godišnjem centru, koji je blistao na nedavnom Evropskom prvenstvu za mlade igrače u Grčkoj, gde je ostvario prosečni učinak od 18.3 poena, 9 skokova 1.4 asistencije, što svakako nije promaklo stručnom štabu Partizana.

A da je do kontakata crno-belih sa mladim košarkašem već došlo, potvrdio je i Đorđije Pavićević, prvi čovek barskog Mornara, gde je Miković i ponikao, i čiji je još uvek član.

''Drago nam je što uvijek postoji interesovanje za naše košarkaše. Tako je i ovoga puta. Ostajemo bez četiri važne karike. Vukota Pavić će karijeru nastaviti najvjerovatnije u Bugarskoj. Lazar Pavićević odlazi u Ameriku, a nakon EP za mlade postoji ogromno interesovanje za Miliju Mikovića koji je za sada na pragu Partizana'', istakao je Pavićević, a prenose podgoričke ''Vijesti''.

Podsetimo, kad su Partizanovi centri u pitanju, trener Vujošević još uvek ima na raspolaganju Milutinova, Gagića, Muslija, Šalića, ali postoji mogućnost da i neko od njih ovog leta napusti redove crno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke