Klivlend "smenio" Bulse!

Autor: Boris Jovanović
petak 06.02.2015.
08:35
Izvor: Sportske.net

Centralna divizija ima novog lidera, Lebron i Kavsi konačno u modi! Šarlot igra gvozdenu odbranu, oslabljeni Dalas lako u Kaliforniji. Nemoć Feniksa na u gostima...

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

U ovom trenutku u NBA ligi ne postoji tim koji je u formi poput Klivlenda. Čak je i neverovatna Atlanta izgubila pre par večeri, Lebron i ekipa su noćas dobili derbi i stigli do 12. pobede u nizu.

"Kralj Džejms" je predvodio svoj tim sa 23 poena i 9 asistencija protiv Klipersa. Trijumf je izvojevan na impresivan način, u trećoj četvrtini je bilo +32, pa su Lebron i sinoć odlično Lov (24 poena) odmarali poslednju četvrtinu i čuvali snagu za večerašnje gostovanje Indijani.

Klivlend je pobedom preuzeo prvo mesto u Centralnoj diviziji, kada je serija počela, polovinom januara protiv Lejkersa kasnili su sedam pobeda za Bulsima. Sada Čikago gubi, Klivlend pobeđuje pa kako reče Lebron, Klivlend je spreman da se trka na duge staze.

Klipersi su ublažili katastrofu u poslednjoj četvrtini njihove rezerve su dobile taj deo meča protiv igrača sa klupe Klivlenda 31:11. Ali, pobeda domaćina nije došla u pitanje.

Mavericks Kings Basketball

Dalas je iskoristio odličnu drugu četvrtinu i arhivirao slabe Kingse. Očekivao se veći otpor domaćina, Mavsi su bili bez Ronda i Novickog, ali nije vredelo. Drugi period su gosti iz Teksasa dobili sa 17 razlike, na ulasku u poslednju četvrtinu bilo je +23. Tajson Čendler odličan 16 poena i 16 skokova, Monta Elis je dodao 21, Haris i Barea po 15. Sakramento je šutirao tek nešto više od 36%, napravili su osam grešaka više od protivnika, delue da su potpuno van forme, Kazins nije imao prave saradnike. Ubacio je 23 poena, imao 11 skokova, ali je recimo Rudi Gej pogodio 2 šuta iz 13 pokušaja, a ni ostali nisu bili bolji.

Wizards Hornets Basketball

Hornetsi su savladali Vizardse iako su gubili u prvom poluvremenu. Trener Kliford im je natrljao nos, u drugom delu kao da je na parketu bila druga ekipa. Stegli su odbranu, spustili goste iz prestonice na 33 poena i dobili meč. Šarlot je neka vrsta specijaliste za Vašington, dobili su ih pet puta u nizu. Vizardsi nisu u formi, izgubili su poslednjih pet mečeva, često padaju u nastavku, ostali su i bez povređenog Bredlija Bila, ali to nije opravdanje. Vol 15 poena, 13 asistencija, na drugoj strani Henderson sjajan 27 poena, učinio je da svi zaboravilo da je Kemba Voker van stroja.

Pohvala za odbranu Šarlota, u 2015. primaju u proseku najmanje poena u ligi.

Suns Trail Blazers Basketball

LaMarkus Olrdridž je napravio 220. dabl-dabl u karijeri, njegovih 19 poena i 13 skokova ugrađeni su u pobedu Blejzersa protiv Sansa. Batum je ubacio 20 poena, Robin Lopez u drugom meču posle povratka na parket 11, uz 12 skokova. On i Oldridž su kontrolisali reket, domaćin je imao čak 57 skokova, 15 više od neubedljivog Feniksa. Kod Sansa Dragić 9 poena, 5 asistencija, ne baš impresivan šut (4 od 11), Markif Moris i Bledso bolji od ostalih. Loše su šutirali, loše skakali, izgubili 16 lopti, prosto su sami sebe osudili na poraz.

U poslednjoj četvrtini su primili 42 poena, tada je domaćin prelomio meč. Sansi igraju očajno na strani u poslednje vreme izgubili su šest mečeva u nizu. Večeras dočekuju Jutu, u nedelju su u Sakramentu, možda je duel sa Kingsima šansa da podignu glavu van Arizone.

Rezultati:

Šarlot - Vašington 94:87
Klivlend - Klipersi 105:94
Sakramento - Dalas 78:101
Portland - Feniks 108:87

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke