Klivlend najbolje svih vremena, Crnogorac gazda u Diznilendu, Hrvat kandidat za rukija sezone?!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 04.03.2017.
09:26
Izvor: Sportske.net

Šampion ušao noćas u istoriju i zaista je prava simbolika što je Kajl Korver u Atlanti udario pečat na rekord. Sjajne partije Balkanaca...

Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via A
Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution via A

Povezane vesti

Košarkaški klasik uvek izaziva pažnju, ali je Boston prejak za mlade Lejkerse. Lider Atlantika je odneo trijumf iz Holivuda, čak im nije bio potreban Tomas u najboljem izdanju. Sjajni bek nije forsirao, u jednom trenutku se spremao da ponovo uđe, kada je domaćin spustio na -13, ali su rezerve Kelta završile posao. Ovo je šesti poraz u nizu za Lejkerse, koji nisu dobili meč posle Ol-Stara.

Nova tesna pobeda San Antonija, ovoga puta morali su da igraju produžetak, ali je ishod isti, "Kandža" je zgrabila pobedu. Kavi Leonard je ubacio 31 poen, ukrao dve ključne lopte u regularnom delu i produžetku i zapečatio sudbinu Pelikansa u čijim redovima je Kazins uz 19 poena imao 23 uhvaćene lopte. Pati Mils je pogodio dve trojke u produžetku i prelomio meč. Podsetimo, Sparsi su dobili Indijanu u poslednjim sekundama u prošlom meču u Teksasu kada je Leonard pogodio preko Pola Džordža sa trijumf.

Juta se iskukila za katastrofu od Minesote, rival nije mogao biti bolji, najslabiji tim lige, Netsi. Džordž Hil je dirigovao u napadu sa 34 poena, Derik Fejvors ponovo podseća na nekadašnjeg sebe, 19 poena, 12 skokova. Juta je učvrstila četvrto mesto na Zapadu, imaju pobedu i po više od Klipersa koji su poraženi noćas.

Klipsi su pali u Milvokiju, iako je Grifin sa 21 poenom, 8 asistencija i 9 skokova bio blizu tripl-dabla. Kod Milvokija Antetokumpo 24 poena, 8 asistencija, 5 skokova. Baksi su odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni, imali 35 timskoh asistencija, isprovocirali 23 greške rivala. I dalje se ne predaju u borbi za plej of, problem je kontinuitet dobrih partija.

Rasel Vestbruk je ostao praznih šaka u Arizoni i pored 48 poena, 17 skokova i 9 asistencija. Oklahoma je delovala umorno, nije mogla da se nosi sa brzim tempom Sansa u čijim redovima je Bledso ubacio 18 poena. Još jedna sjajna partija lokalnog momka Alana Vilijamsa, 14 poena, 13 skokova za Feniks, obratite pažnju, ako vam treba pojačanje za fantazi.

Još jedan tim iz top 8 Zapada je poražen noćas, Memfis je pao u Teksasu. Nerlens Noel je pokazao koliko će pojačanje biti za Mavse, 15 poena, 17 skokova, bio je ovo njegov prvi start. Stefov mlađi brat Set je nastavio sa odličnim partijama, 24 poena, svih pet startera bili su dvocifreni za Dalas.

Kanađani su podigli glavu, DeRozan je ubacio 32 poena i imao 13 skokova u pobedi u prestonici. Vašington igra odličnu sezonu, vodi u svojoj diviziji, zaista retko gubi kod kuće. Džon Vol je brojao do 30, ali je prevaga bila klupa gostiju. Norman Pauel je predvodio rezerviste sa 21 poenom, najviše u sezoni. igrači sa klupe gostiju su dali 44 poena, ovo je bila osveta Reptorsa za poraz u Torontu u sredu, a sada dele treće mesto sa Vizardsima na Istoku. Uz to, imaju i bolji međusobni skor, 2:1 je ove sezone za Kanađane.

Filadelfija je tukla Nikse, uz odličnu partiju Darija Šarića. Hrvat je u potpunosti iskoristio šansu nakon povrede Embida, dao je noćas 21 poen, imao 10 skokova, a veliki doprinos je dao i Džastin Anderson. Momak koji je stigao iz Dalasa kao deo trejda za Noela je ubacio 19 poena, najviše u karijeri, a limitirao je Mela Entonija, nateravši ga da promaši 13 šuteva. To je još jedan potencijalni igrač za vaše fantazi timove.

Da se još vratimo Šariću, uz Embida koji je ubacio 20.2 poena i imao blizu 8 skokova, ali je povređen, Hrvat je jedan od najvećih kandidata za rukija godine. U proseku beleži 11.4 poena, 6.2 skokova, mada kako kaže ne razmišlja o nagradi.

Derbi Floride je pripao Orlandu. Zaustavili su Majami, Nikola Vučević odličan 25 poena, 9 skokova, ima mnogo više prostora za igru od odlaska Ibake. Nadigrao je Vajtsajda, Majami je promašivao otvorene šuteve, a zanimljivo iako imaju bolji skor, izgubili su tri puta u nizu od komšija.

Baražna vatra u Džordžiji, 265 poena, Klivlend je izašao kao pobednik, Kajri Irving je brojao do 43, Lebron je dodao 38, šampion je u poslednjoj četvrtini primio 42 poena, ali pobeda je ipak otišla u Ohajo.

Utakmica ulazi u istoriju, Klivlend je pogodio 25 trojki, što je rekord u regularnoj sezoni. I to, simbolike radi, tu poslednju trojku za anale, dao je, pogađate, Kajl Korver, pred svojim nekadašnjim navijačima u Džordžiji.

Rekord inače nije bio star, svega tri meseca, Hjuston je ubacio 24 trojke u pobedi protiv Pelikansa, sredinom novembra.

Kod Atlante je Tim Hardevej Džunior ubacio 9 trojki, 36 poena mu je rekord karijere. Oba tima su šutirala sjajno, a ovo je bio revanš šampiona za poraz kod kuće od Atlante u novembru, ali i 12 pobeda u poslednjih 13 mečeva protiv Houksa, računajući i plej of. Kavsi su večeras u Majamiju, a Atlanta dočekuje Indijanu u nedelju.

Rezultati:

LA Lejkers - Boston 95:115
Nju Orelans - San Antonio 98:101 pr.
Juta - Bruklin 112:97
Feniks - Oklahoma 118:111
Dalas - Memfis 104:100
Milvoki - LA Klipers 112:101
Vašington - Toronto 106:114
Filadelfija - Njujork 105:102
Orlando - Majami 110:99
Atlanta - Klivlend 130:135

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lollipop
Saturday, 04.03.2017
11:58

Disneyland je u LA-ju, u Orlandu je Disneyworld

avatar
Leonardo Bonucci
Saturday, 04.03.2017
11:16

Денвер је скорије убацио 24 тројке Голден Стејту такође.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Saturday, 04.03.2017
10:38

Nagetsi su protiv Voriorsa izjednačili Hjustonov rekord od 24 trojke uz mnogo bolji procenat. Nagetsi su imali 24/40, a Hjuston 24/60.