Klej Tompson - Nova Šeherezadina priča!

Autor: Boris Jovanović
utorak 14.04.2015.
07:37
Izvor: Sportske.net

Sećate se kako je utrpao Sakramentu 37 poena za poluvreme? Noćas je napravio nešto slično jednoj od najboljih odbrana lige. "Grizliji" pali na šesto mesto, dobre vesti za Hjuston. Pelikansi bliži plej ofu od Oklahome. Na Istoku, sad Indijana ispred Brukli

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Derik Rouz nije ni znao šta je ulog u pobedi Čikaga nad Bruklinom. Naime, Bulsi su pobedom nad Netsima obezbedili prednost domaćeg terena na startu plej ofa. Oni će u najgorem slučaju biti četvrti na kraju regularnog dela.

Kouč Tibodo je štedeo rekovalescenta, Rouz je odigrao 23 minuta, ubacio je 13 poena, beležimo odličnu partiju Mirotića koji je brojao do 26. Nije bilo milosti za Netse koji su sada pali na deveto mesto i više ne drže sudbinu u svojim rukama. Naime, moraju da pobede u sredu i nadaju se da će Indijana izgubiti jednu od poslednje dve utakmice. Ako Pejsersi dobiju oba meča do kraja biće osmi, a Bruklin ostaje bez doigravanja.

Posle poklon pobede Seltiksima, Klivlend je zaigrao sa starterima, vratili su se Lebron i Kajri, "kralj Džejms" je napravio tripl-dabl. On je završio sa 21 poenom, 11 asistencija i 10 skokova, od 15. januara skor ekipe iz Ohaja je 33-9.

Pistons Cavaliers Basketball

 Džej Ar Smit je noćas protiv Detroita ispalio rafal od osam trojki, sve je bilo brzo gotovo. Inače, Kavsi su pogodili 17 trojki, postali jedan od timova koji je prebacio granicu od 800 uspešnih šuteva za tri poena. Samo ih je 13 u istoriji lige, ali čak šest ove sezone.

Knicks Hakws Basketball

Uz Klivlend noćas je isto učinila Atlanta, ali oni su pogađali trojke u porazu od Njujorka. Sudar najboljeg tima Istoka i drugog najgoreg u ligi završen je na iznenađujući način, meč nije imao nikakvog značaja. Navijači Niksa će ipak biti nezadovoljni pobedom jer ona smanjuje šanse na draft lutrijhi. Ruki Langston Gelovej je ubacio rekord karijere, 26 poena. Houksi su se trojkom Korvera spustili na jedan posed u finišu, ali je pobeda otišla na istočnu obalu. Ovo je bila poslednja utakmica u regularnom delu kod kuće za Atlantu. Ovo je po mnogo čemu istorijska sezona za Houkse, između ostalog su i igrali pred najvećim brojem navijača u istoriji franšize.

Pero Antić zbog bolesti nije bio u timu.

CORRECTION Magic Heat Basketball

Derbi Floride pripao je Majamiju, uskoro će i Hit i Medžik na odmor, mada Majami ima matematičku nadu. No, ona je prilično tanka, potrebno je da pobede u Filadelfiji što je još i najlakše, ali bi Netsi morali da izgube baš od Orlanda, ali i da Indijana izgubi poslednja dva meča, od Vašingtona u utorak i Memfisa poslednjeg dana regularne sezone. Vučević je za Orlando ubacio samo 3 poena, na drugoj strani Dragić 13, uz 8 asistencija i 7 skokova. Najefikasniji kod Orlanda Oladipo, na drugoj strani sjajna partija Vajtsajda, centar Majamija je uz 24 poena, imao 13 skokova i 5 blokada.

MIlvoki je slavio protiv Filadelfije, Karter-Vilijams je bivšem klubu ubacio 30 poena, Baksi su potvrdili šesto mesto, tu će i završiti, sada još treba da vide hoće li igrati protiv Toronta ili Čikaga.

Rockets Hornets Basketball

Hjuston je odneo pobedu iz Severne Karoline uz 29 poena Hardena. Za goste je meč bio mnogo značajniji, pobedom su se izjednačili sa San Antoniom, ostaju u trci za drugo mesto, regularnu sezonu završavaju u sredu protiv Jute.

Na ruku je Teksašanima išao i poraz Memfisa od lidera Voriorsa, sada imaju pobedu više od "Grizlija" i ako slave protiv Džeza biće u najgorem slučaju treći.

Grizzlies Warriors Basketball

Memfisov dželat u Ouklendu je bio Klej Tompson. Ubacio je 42 poena, sasuo osam trojki uz sjajan procenat šuta. Lider nije imao popusta za "Grizlije" koji su sada pali na šesto mesto, iza Klipersa. Klipsi su slavili protiv Denvera uz 20 poena i 21 skok DeAndre Džordana.

Na drugoj strani Nurkić 2 poena, Lovernj se nije upisao, igrao je samo 3 minuta. Klipersi će igrati večeras protiv Feniksa, mogu da budu drugi, treći ili peti (Portland je četvrti kao šampion divizije, ali to ne znači da će imati prednost domaćeg terena u prvoj rundi).

Grizzlies Warriors Basketball

Vratimo se za trenutak u Ouklend, junaku večeri Tompsonu, odigrao je senzacionalnu drugu četvrtinu u kojoj je ubacio 23 poena u nizu, 6 od 7 trojki, na poluvremenu je imao 37 poena. Kasnije ga je Ker kao i ostale startere povukao sa klupe, na +32, pa se Memfis vratio u utakmicu, ali je na kraju pobeda ostala lideru koji ima skor kod kuće 38-2, daleko najbolji u ligi. Inače Tompson je podsetio na onu neverovatnu utakmicu protiv Sakramenta iz januara kada je ubacio 37 od ukupno 52 poena u trećoj četvrtini!

APTOPIX Trail Blazers Thunder Basketball

Oklahoma je ostala u trci za osmo mesto, Rasel Vestbruk je ubacio 36 poena, imao 11 skokova i 7 asistencija protiv Portlanda. Odličan i Turčin Kanter, 27 poena, 13 skokova. Odlučili su skokovi u napadu, u prvom poluvremenu ih je Tander imao 13, pa su neutralizovali loš šut.

Pelicans Timberwolves

Ali, i dalje ne zavise samo od sebe. Nju Orleans je slavio protiv Minesote, 24 poena, 11 skokova, 6 blokada Entonija Dejvisa, Evans i Erik Gordon su zajedno ubacili još 44 poena, previše za Minesotu, posle pobede Njujorka nad Atlantom, najgori tim lige. Pelikansi su napravili još jedan korak ka plej ofu, ali imaće težak zadatak u sredu. Moraju da dobiju San Antonio kod kuće, pretpostavlja se da Oklahoma neće imati problema sa Minesotom. Ako oba tima dobiju, Nju Orleans će u plej of zbog bolje međusobnog skora.

Mavericks Jazz Basketball

Juta je dobila protiv Dalasa u poslednjem meču sezone na domaćem terenu. Ali, to neće promeniti ništa, mladi tim Džeza ostaje van doigravanja, Mavsi su sedmi, tu će i ostati, čekaju rivala u prvoj rundi gde ključa u borbi za drugo mesto. Karlajl odmara Novickog, Elisa i Tajsona Čendlera, ovo je poraz koji ne boli.

Lakers Kings Basketball

Sakramento je slavio u državnom derbiju protiv Lejkersa, Omri Kaspi je ubacio 26 poena, Izraelac je imao 9 skokova i 6 asistencija. Lejkersima ostaje poslednja utakmica sezone da eventualno pobede i izbegnu najgori odnos pobeda i poraza u istoriji franšize. Oni su drugi najgori tim Zapada i četvrti u ligi. Kingsi su imali za sedam pobeda bolju sezonu, ali i oni su daleko od doigravanja.

Rezultati:

Šarlot - Hjuston 90:100
Filadelfija - Milvoki 97:107
Klivlend - Detroit 109:97
Minesota - Nju Orleans 88:100
Oklahoma - Portland 101:90
Majami - Orlando 100:93
Bruklin - Čikago 86:113
Atlanta - Njujork 108:112
Dalas - Juta 109:92
Sakramento - Lejkersi 102:92
Klipersi - Denver 110:103
Golden Stejt - Memfis 111:107

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke