Klasik u finalu grčkog plej-ofa

Autor: Boban Filipović
subota 14.05.2016.
19:26
Izvor: Sportske.net

Aris nije uspeo da priredi senzaciju u majstorici u Atini, pa će se za titulu šampiona boriti Panatinaikos i Olimpijakos.

sport24.gr
sport24.gr

Povezane vesti

Odluka o drugom finalisti grčkog košarkaškog šampionata pala je nakon pet utakmica između Panatinaikosa i Arisa.

Oba tima su iskoristila prednost domaćeg terena, pa je PAO slavio sa 3:2 u pobedama u seriji.

Majstorica je odigana danas u 'OAKA' areni, a 'Detelinari' su slavili sa prilično ubeldjivih 84:68.

Dijamantidis i drugovi su stekli dvocifrenu prednost već u prvom kvartalu i do kraja utakmice uz manje oscilacije u trećem periodu priveli posao kraju i plasirali se u finale gde ih čeka najveći rival Olimpijakos.

Džejms Feldin, koji je propustio četvrti meč usled kazne zbog arčenja do u sitne sate nakon prvog poraza u Solonu, je ukrao šou u majstorici sa 23 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Dobru podršku imao je u Džejmsu Gistu koji je postigao 16 poena, po jedan manje dodali su Eliot Vilijams i Nik Kalates. Reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica je igrao 11 i po minuta i za to vreme postigao 9 poena (3/5 za dva, 3/4 penali) i zabeležio dve asistencije.

Najbolji u Arisu bili su Džarel MekNil sa 18 i Okaro Vajt sa 17 postignutih poena, dok je srpski internacionalac Slaven Čupković za 18 minuta provedenih na parketu imao učinak od 9 poena, 5 skokova, jedne asistencije i blokade.

Za kraj dodajmo da će u finalu Oli imati prednost domaćeg terena zbog boljeg međusobnog skora u duelima sa ljutim rivalom u regularnom delu sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke