Kladionice kažu da je Zvezda favorit u Blaugrani!

Autor: Boban Filipović
petak 24.03.2017.
14:26
Izvor: Sportske.net

Uzrok su kadrovski problemi sa kojima se Barcokas suočava, kao i rezultati ispod svih očekivanja u dosadašnjem toku sezone.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Crvena zvezda mt:s večeras ima imperativ pobede u Barseloni.

Stvari su jasne kao dan, crveno-belima su neophodna dva trijumfa u poslednja tri kola da bi obezbedili plasman u plej-of, a pošto u poslednjem gostuju direktnom konkurentu i evroliginom mezimčetu Darušafaki bilo bi idelano da se posao završi pre duela u Istanbulu.

Ne bismo da prejudiciramo, ali iskustvo nas uči da Turci u košarkaškim krugovima imaju zaista mnogo jake pozicije i dovoljno je samo setiti se polufinala Mundobasketa iz 2010. godine i jedne od najvećih sudijskih krađa u istoriji igre pod obručima. Ako se kojim slučajem desi da meč Darušafaka - Crvena zvezda direktno odlučuje o tome ko će u plej-of ne smemo ni da pomislimo koliki će "vetar u leđa" imati turski tim.

Iz tog razloga bi valjalo da se dobiju Barsa i Uniks.

Kladionice Zvezdu vide kao blagog favorita u 'Blaugrani' i to ne bi trebalo da čudi. Katalonci igraju sezonu za zaborav, njihova igra ne liči ni na šta, deluju kao 'grupa građana'.

Barsa je gigant i veoma zvučno ime, ali njen tim u ovom trenutku sigurno nije bolji od Zvezdinog. Osim Tajrisa Rajsa i donekle Viktora Klavera i Stratosa Perperoglua tu nema igrača top klase, a timska igra nije daleko odmakla. Huana Karlosa Navara su stigle godine, a kada krenete da izgovarate Oleson, Erikson, Koponen, Vezenkov, Renfro, shvatićete da to to daleko od "bauka".

Uz sve to, trener Katalonaca Barcokas većeras neće moći da računa na suspenovanog centra Antu Tomića, kao i na povređene Džastina Doelmana i Paua Ribasa. U sred sezone je uručen otkaz Džoiju Dorsiju zbog nediscipline, što je samo još jdan u nizu parametara da je u Barseloni nešto trulo kao u Hamletovoj Danskoj. Ulje na vartu su i dva poraza od najvećeg rivala Real Madrida u kratkom vremenskom periodu.

Što se tiče Zvezde, veliki problem predstavlja istrošenost posle poraza od Olimpijakosa, kako fizička, tako i emotivna zbog načina na koji je izgubljena utakmica.

Stefan Jović je otputovao sa ekipom, ali je njegov nastup od znakom pitanja jer već neko vreme nije u treningu zbog bolova u leđima. Fali Jović mnogo, videlo se to na prethodnih nekoliko mečeva, fali njegova kreativnost u pozicionom napadu gde se Zvezda mnogo muči, fali bolja 'pick'n'roll' igra, učinak cenatra u ofanzivi je dosta tanji kad nema Nišlije. Po neozbiljnim medijima željnim senzacionalizma se ovih dana provlači priča da će Zvezda menjati pobedu u Blaugrani za transfer svog startnog plejmejkera, ali svako iole ozbiljan zna da su to obične budalaštine.

Dejan Radonjić je zbog dobrih rezultata protiv španskih ekipa u prošlosti dobio epitetet 'specijaliste' za Špance, nadajmo se da će sada kada je veroma važno to potvrditi.

Sigurno je da ključ uspeha leži u neutralizaciji Rajsa i u dobroj odbrani. Zvezda je već dobila Barselonu ove sezone i to prilično rutinski, u mnogo je boljioj formi od Katalonaca, u 'Blaugrani' su ove sezone pobeđivale i slabije ekipe od šampiona Srbije (Galatasaraj je poslednji slučaj) i na tome treba bazirati optimizam.

Utakmica 28. kola Evrolige između Barselone i Crvene zvezde mt:s igra se večeras u Blaugrani sa početkom u 21h.  



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 24.03.2017
16:09

Kladionice su protiv Olimpijakosa dale kvotu 1.60 na Zvezdu, što nije blagi favorit, nego ozbiljan favorit. Ovim samo oću da kažem da se ne oslanjate na kladionice jer imaju oni svoju računicu kako da uzmu više para..

avatar
Доктор фудбала Гроф
Friday, 24.03.2017
15:40

Напред Звездо, напред Институцијо, напред поносу Србије, срце на терен за част српске кошарке.

avatar
denikv
Friday, 24.03.2017
18:27

ponos srbije je da te potsetim sale djordjevic i trojka u istanbulu. jos mesec dana od proslave titule prvaka evrope. to da se slavi za navek.

avatar
denikv
Saturday, 25.03.2017
07:19

ponos katalonije odrzao cas kosarke.

avatar
denikv
Friday, 24.03.2017
21:11

Aleksandar K uzmi kosarkaski bukvar, ili procitaj istorijat kosarke pa ces nauciti nesto o doticnom doktoru kosarke.

avatar
Aleksandar K
Friday, 24.03.2017
18:59

Sta je to sale djorfjevic

avatar
El Filipo
Friday, 24.03.2017
15:39

Idemo veceras jako, ave zvezda!

avatar
3x3
Friday, 24.03.2017
15:29

Kladionice su u pravu.