KK Zvezda: "Pat pozicija, upozoravali smo na posledice!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.06.2015.
12:58
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom oglasio se saopštenjem za javnost povodom dešavanja na relaciji FIBA - Evroliga - ABA zbog kojih bi najviše štete mogli da pretrpe srpski klubovi i reprezentativne selekcije.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Aktuelni šampion regionalne košarkaške lige oglasio se u četvrtak saopštenjem za javnost u kojem je navedeno da novonastali problemi sa ABA ligom nisu od juče i da su mnogi okretali glavu kada je Crvena zvezda Telekom upozoralvala na moguće posledice.

Saopštenje KK Crvena zvezda Telekom prenosimo u celosti:

"Povodom svih dešavanja koja su kulminirala poslednjih nekoliko dana na relaciji FIBA – ABA liga – nacionalni savezi, KK Crvena zvezda želi da obavesti javnost da je jedini klub koji je na vreme upozoravao na moguće negativne posledice po košarkaške subjekte u čitavom regionu i davao konkretne predloge za rešavanje problema. Međutim, tada smo neosnovano i neodgovorno napadani sa raznih strana da želimo nekakvu kontrolu nad ligom iako smo jedini predvideli sve ono što nam se sada dešava.

Jedini smo klub u regionu koji je ozbiljno shvatao i otvoreno upozoravao na dopis FIBA od 9. marta 2015. godine kojim se ukida priznanje ABA lige svesni posledica koje mogu naneti veliku štetu klubovima i nacionalnim savezima.

Još na sastanku koji je održan u Beogradu 13. aprila KK Crvena zvezda je jasno iznela ideju o reorganizaciji postojeće ABA lige i njeno potpuno usklađivanje sa normativnim aktima FIBA i Evrolige. Takođe, podsećamo da je KK Crvena zvezda 19. maja poslala primedbe na predlog nacrta Novog društvenog ugovora ABA - Sidro d.o.o. i da je jedini klub koji nije potpisao zajedničko Saopštenje koje je objavljeno posle sastanka u Ljubljani 20. maja. 2015. godine.

Zbog svega ovog navedenog KK Crvena zvezda ne može da snosi bilo kakvu odgovornost za novonastalu situaciju i procep u kome se nalazi ne samo srpska košarka već klubovi i savezi u čitavom regionu. Nejasno nam je zašto na brojne dopise, koji su proteklih dana dospeli u javnost, a koji su na realciji FIBA – ABA liga – nacionalni savezi razmenjivani od oktobra 2014. godine, nismo obavešteni na vreme od strane ABA lige ili od ABA Sidro d.o.o.? Izgubljeno je dragoceno vreme, jer da se pravovremeno reagovalo svi ovi problemi sa kojima smo sada suočeni mogli su biti rešeni. Međutim, neodgovornim ponašanjem pojedinaca klubovi su dovedeni praktično u pat poziciju.

KK Crvena zvezda se apsolutno zalaže za regionalnu ligu, ali koja je normativno poptuno uređena i priznata od strane FIBA, Evrolige i svih nacionalnih saveza u regionu. Interes KK Crvena zvezda je igranje u takvoj regionalnoj ligi i naravno učešće u Evroligi, za šta se izborila na terenu osvajanjem šampionskog prstena u ABA ligi u sezoni 2014/2015, što niko ne može da joj ospori.

Naglašavamo da ima još jako malo vemena, ali da dogovorom svih zainteresovanih strana na zajedničkom sastanku sporna pitanja još mogu da se reše. KK Crvena zvezda će kao i do sada vredno raditi u tom pravcu i istrajaće u svojim namerama
" navodi sa u saopštenju.

Podsećamo da je u sredu u srpskoj kući košarke održan sastanak predstavnika Saveza i klubova koji se takmiče u ABA ligi kako bi se pronašlo adekvatno rešenje za novonastalu situaciju.

FIBA je Košarkaški savez Srbije upozorila da će nacionalne selekcije trpeti ukoliko klubovi budu igrali u nepriznatoj ABA ligi, dok je Evroliga, sa druge strane, poručila da će samo kroz ABA ligu klubovi moći da obezbede plasman u košarkašku elitu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja Vidic NO.1
Thursday, 11.06.2015
14:11

Naravno da smo prvi govorili ali oni odma izmisljaju hocemo da vodimo ligu itd,eto im sad..

avatar
Thursday, 11.06.2015
13:57

prave navijace KK Crvena Zvezda sa Kalemegdana ovo i ne zanima , kao ni taj zaledjeni frankenstajn od kluba koji danas ubija sve sto ima veze sa nasim sportom ... isto tako mislimo i mi pravi navijaci Partizana

avatar
Doktor ijopet
Thursday, 11.06.2015
14:51

To sta misle navijaci raspalog i razorenog kk partizan ne verujem da zanima bilo koga u Srbiji. Vremena se menjaju, uspomene ostaju a upravo na uspomenama pociva danasnji kk partizan.

avatar
Doktor ijopet
Thursday, 11.06.2015
13:52

Imamo sposobnog coveka na celu kluba. Da nije njega zabrinuo bih se za buducnost Zvezde ali ovako znam da ce uraditi najbolje sta je u nasem interesu. Jasno je da razloga za paniku nema. Igramo Evroligu a ostali neka se dogovaraju sta i kako od sledece sezone. Ocekujem da se Bartomeu nece predati i da ce mozda ubrzati svoju ideju o zatvorenom sistemu takmicenja. Ukoliko se to desi treba da pokusamo da se ubacimo u to elitno drustvo a ostali neka prave evrolige sa krasnim oktobrima i td... Doktore bude pametan i polako.

avatar
drzavni projekat ope
Thursday, 11.06.2015
14:52

Ima da naprave Evroligu u kojoj cete sami da igrate. Tako mozda i osvojite. Mi igramo sa Krasnim Oktobrom i svim klubovima koji nisu prodali grb i ime . Nije sramota biti drugi,nije sramota ni ispasti iz lige,ali ovo sto vi radite je bruka. Kriminal legalizovan voljom mocnika. 10 miliona evra ulozenih u F16 i jos 15 miliona oprostenog duga. Za prosvetne radnike,penzionere,poplavljene i lecenje dece u inostranstvu nema,ali za vladino mezimce ima sve sto dr pozeli. i Mengele je bio doktor.

avatar
Thursday, 11.06.2015
15:49

upravo tako druze ... to razume svaki pravi navijac bez obzira da li je Zvezdas ili Partizanovac ili nesto trece ... jedino ovi sto navijaju za zaledjenog frankenstajna to ne razumeju zato sto su povodljiva masa koja nikad nije izasla iz svog sela pa za drugo i ne zna