KK Radnički: "U ponedeljak o istupanju iz ABA lige"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.07.2014.
15:12
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca obavestio je sportsku javnost da će čelnici kluba tokom vikenda razmatrati mogućnost istupanja iz ABA lige zbog loše finansijske situacije.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Nagomilani problemi KK Radnički iz Kragujevca doveli su u pitanje egzistenciju tog kluba a samim tim i učešće u regionalnoj košarkaškoj ligi.

Zbog činjenice da Grad Kragujevac ne daje podršku klubu te da je samo kompanija FIAT spremna da finansijski podrži Radnički, tokom vikenda će biti razmotrena mogućnost istupanja iz ABA lige.

"Košarkaški klub Radnički obaveštava javnosti da će za predstojeći vikend doneti konačnu odluku o daljem takmičenju. Tada će definitivno biti poznato da li može da ispuni sve uslove koji ga očekuju u novoj sezoni" stoji u saopštenju ABA ligaša iz Kragujevca.

U saopštenju se dodaje da su potraživanja Radničkog ispod okvira minimuma za normalno funkcionisanje ali da Grad nema u planu da nastavi da podržava klub što čini nemogućim dalje nastupanje Radničkog u ABA ligi.

"Časnije i poštenije će biti da kažemo da ne možemo da se takmičimo, nego da stvaramo nove obaveze bez pokrića, što kao odgovoran klub nećemo da činimo. I pored ispunjenih obaveza prema ABA ligi, ukoliko ne možemo da igramo u drugačijim okolnostima, odustanjanjem od učešća u novoj sezoni omogućićemo nekoj drugoj ekipi iz Srbije da se pripremi i nastupi u ovom regionalnom takmičenju. Biće to korektan potez i prema samoj ligi koja je ovih pet sezona pokazivala maksimalno poštovanje i za klub i za grad" piše u saopštenju.

Uprkos činjenici da je Radnički u proteklih pet godina stekao status stabilnog ABA ligaša u gradu koji zaslužuje predstavnika na Jadranu, činjenica da su finansijski problemi preveliki dovodi taj klub u "mat poziciju".

"Ako je ovo kraj takmičenja u regionu, biće nam žao zbog rejtinga koji smo stvorili u ABA ligi, grada od 200 hiljada stanovnika koji zaslužuje vrhunski sport, publike koja je ocenjena najvišim ocenama, a podržavala je klub sve ovo vreme, ali Radnički neće biti ni prvi ni poslednji klub koji je doživeo takvu sudbinu u proteklih pet godina" saopštili su iz Radničkog i za kraj dodali,

"Pokušaćemo da obezbedimo punu podršku da zadržimo status koji imamo, a u ponedeljak ćemo saopštiti konačnu odluku kako javnosti, tako i ABA ligi" zaključuje se u saopštenju koje je potpisao Upravni odbor KK Radnički.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke