KK Radnički poručuje: "Našim gašenjem gubi srpska košarka"

Autor: Miloš Marković
četvrtak 28.08.2014.
13:21
Izvor: Sportske.net

Kako se još uvek nisu stekli uslovi za plaćanje kotizacije učešća u ABA ligi, sudbina KK radnički iz Kraguejvca i dalje je krajnje neizvesna.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Kragujevački košarkaški klub je u velikom problemu.

Finansijska situacija dovela je klub u jako nezavidan položaj, 'Đavoli' su pred gašenjem, a takav ishod bi uništio jedan sportski i košarkaški centar kakav je Kraguejvac, ali bi takođe imao i velike posledice na celokupnu srpsku košarku.

Rukovodstvo kluba se s tim u vezi oglasilo saopštenjem koje prenosimo u celosti.

"Košarkaški klub Radnički sa žaljenjem obaveštava javnost, ne samo sportsku, već i čitave Srbije, da još uvek nisu stvoreni uslovi za plaćanje kotizacije i igranje ABA lige. Ukoliko se u najkraćem roku ne omogući da Radnički učestvuje u jednoj od najsnažnijih liga u Evropi, Srbija će izgubiti jedno mesto u tom takmičenju."

"Postavljamo pitanje: da li je ikome ko zaista voli svoju državu u interesu da Srbija izgubi jednog predstavnika u ABA ligi i da to mesto zauzmu predstavnici drugih zemalja iz regiona?"

"KK Radnički veruje, kao i cela sportska javnost, da ovu zemlju vode ljudi koji imaju svest o tome šta je strateški važno. Uz puno razumevanje teške situacije u kojoj se nalazi čitava Srbija, mislimo da je važno da mesto koje smo za Srbiju obezbedili na terenu - zadržimo. Apelujemo na sve ljude dobre volje i dobrih namera da razmisle o interesu srpske košarke i da ne dozvolimo da Srbija izgubi ono što je Radnički na terenu ostvario za našu državu."

"Uz sve to, igranjem ABA lige omogućili smo da se razviju i naši reprezentativci - Birčević, Jović i Kalinić su do reprezentativnog dresa i Mundobasketa došli braneći boje Radničkog. Čak ni Partizan MTS i Crvena zvezda Telekom, koji uživaju ogromnu pomoć i podršku, nisu iznedrili tri reprezentativca. Treba li podsećati da je Radnički, iako debitant, predstavljao Srbiju u Evrokupu i u 16 utakmica ostvario zapažen učinak, kako kao ekipa, tako i pojedinačno."

"Upravo zbog svega navedenog, molimo sve one koji mogu da pomognu da se uključe u rešavanje statusa Radničkog i da zajednički odbranimo interese Srbije i srpske košarke."

"Uprava KK Radnički",
navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke