KK Partizan - Ovo je uzrok trovanja, sledi istraga!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 27.02.2017.
11:28
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Košarkaški klub Partizan NIS oglasio se u ponedeljak zvaničnim saopštenjem za javnost u kojem je otkriveno šta je uzrok oboljenja igrača i članova stručnog štaba.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Desetak dana nakon što su članovi stručnog štaba i igrači KK Partizan NIS završili u bolnici zbog velikih zdravstvenih problema iz Humske je stiglo zvanično saopštenje za javnost.

Medicinska služba dobila je rezultate podrobnih analiza, pa je odlučeno da se navijačima i kompletnoj javnosti otkrije šta je desetkovalo ekipu pred Kup Radivoja Koraća u Nišu.

"Dragi navijači Partizana, poštovani građani,

KK Partizan NIS obaveštava javnost da su stigli zvanični rezultati analize uzroka teškog oboljenja stručnog štaba, igrača i osoblja našeg kluba tokom finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća. Posle analize, konstatovano je da su članovi našeg tima oboleli od salmonele, izuzetno teškog crevnog oboljenja koje je posledica trovanja hranom.

Usled trovanja, KK Partizan NIS je pretrpeo i još uvek trpi ogromnu štetu, jer je u značajnim utakmicama nastupao bez pomoži važnih igrača i prvog trenera, a izgledno je da će u oslabljenom sastavu nastupati još izvesno vreme.

Takođe, na ličnoj osnovi, ogromnu štetu su pretrpeli i svi pojedinci koji su bili otrovani: treneri Aleksandar Džikić i Nenad Čanak, košarkaši Vilijam Hečer, Vanja Marinković, Slobodan Jovanović, Nikola Tanasković, Miloš Koprivica, Mihajlo Andrić i Uroš Luković, kao i sportski direktor Dragan Todorić.

Košarkaši koji su bili hospitalizovani, pušteni su iz bolnice na oporavak i kućno lečenje koje će potrajati u zavisnosti od individualnih reakcija na terapiju svakog od pojedinaca.

U narednom periodu će se utvrđivati kako je do trovanja hranom došlo. Ovim putem, KK Partizan NIS se javno uzdržava od davanja bilo kakvih paušalnih procena na temu uzroka trovanja igrača i članova stručnog štama crno-belih, sve dok se nedvosmisleno ne utvrde sve činjenice vezane za ovaj slučaj.

Takođe, beskrajno se ovim putem zahvaljujemo navijačima koji su u veoma teškoj situaciji pružili fantastičnu podršku svom klubu, još jednom pokazujući da su najbolji na svetu.

Sportski pozdrav
" navodi se u saopštenju KK Partizan NIS.

Podsećamo da je ekipa Partizana u Nišu igrala bez nekoliko igrača koji su bili među obolelima, a i večeras će tim Aleksandra Džikića nastupiti bez nekoliko košarkaša koji nisu spremni da igraju.

Ostaje nada da će se zaraženi što brže oporaviti i da će crno-beli u završnici sezone nastupati u najjačem sastavu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kilavi Milojko
Monday, 27.02.2017
18:49

Ovi sto reklamiraju teorije zavere: kad se sve zavrsi i utvrdi, samo pogledajte u ogledalo pa ovde iskreno da napisete sta ste videli. ;)

avatar
gosfkcz
Monday, 27.02.2017
17:34

To sto im se dogodilo je strasno, jos jedna bolna tacka naseg drustva, inspekcija hrane i ugostiteljskih objekata ali najvise zalim kralja nicega i njemu slicne koji insinuiraju povezanost Zvezde sa ovim nemilim dogadjajem. Da nam ozdravite pa da se popicimo u finalu ABA lige.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 27.02.2017
17:59

Nema zvezda nista sa ovim, tu si u potpunosti u pravu.

avatar
Komreolne
Monday, 27.02.2017
17:22

Ne bi me cudilo da je neko iz komsinice poslat da odradi i da oni sa sigurnoscu uzmu trofeje.Ipak su krali pehar i slicne stvari

avatar
svojnasvome
Monday, 27.02.2017
17:14

Ne znam od kud cudjenje za canka....salmonela moze na nekog da utice jace na nekog slabije sto zavisi od kolicine unete hrane kao itod imunološkog sistema svakog ponaosob....igrali su i andric i lukovic al je odmah rečeno da nemaju tako tanak roster i oni ne bi igrali tj da su igrali na sosptveno insistiranje.nOno sto je cinjenica je da nije u pitanju individualna ishrana nego ishrana gde je ceo tim kolektivno bio na obroku.....a nisu prr nis il u nisu jeli sto puta i na sto mesta.....ne zelim da budem zagovornik teorije zavere ali....

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 27.02.2017
18:00

I to sto kazes...

avatar
Dr_znate_koji
Monday, 27.02.2017
18:23

Ali sta??? Hahahaha koji si ti meni kralj. Drzite dobro gace u playoff-u!

avatar
Aleksandar K
Monday, 27.02.2017
16:22

Istekao rok pivu na splavu

avatar
nenadnenad1234
Monday, 27.02.2017
16:54

Splavovi ne rade zimi...

avatar
Monday, 27.02.2017
14:18

Slučajno se to desilo baš pred kup i pred kvalifikacioni revanš u LŠ pa i borbi za mesto u plej ofu ABA lige?

avatar
Azor Ahai 333
Monday, 27.02.2017
13:31

Ok,cinjenica je da nema veze sa Kupom u Nisu i sa Crvenom Zvezdom a gde su se ograci otrovali to jbg je pitanje za njih pa neka lepo kazu gde su i sta jeli !!! Sramota je bas velika da jedan tako ozbiljan klub dozivi ovo.Bruka !!!Sportisti i jaki klubovi imaju svog nutrucionistu i tacno se zna sta jedu i kada a posebno gde i ko to sprema...Vidim i osecam da su vecina pojeli neki grcki giros onako usput posle treninga !!!

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 27.02.2017
12:47

Bruka i sramota! I Canak bio otrovan, a vodio meceve, ovo je stvarno da covek ne poveruje...

avatar
delije niksic
Monday, 27.02.2017
12:40

Na jednom seminaru sa kolegama u Budvi i meni se to desilo i to u jednom ozbiljnom hotelu.Namucio sam se ali sam uzeo dobre pare,tuzba je neminovna,igraci a i klub mogu da dobiju veliki novac za odstetu!

avatar
Donald Tramp
Monday, 27.02.2017
12:37

Zao mi je sto vam se to desilo... Ali nažalost to trovanje ste dobili jedno nedelju dana pre odlaska u Niš... Jer period inkubacije Salmonele u organizmu je upravo 7 dana pa i više...tako da je reakcija nastala upravo u Nišu... Moguće da ste pokvarenu hranu jeli u periodu igranja sa Paokom u Grčkoj ili u povratku....kako god brz oporavak pa da vas dobijemo kompletne....