KK FMP: "Prošla je era kad se jedan klub pitao za sve"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.09.2016.
13:46
Izvor: Sportske.net, tanjug.rs

Novo saopštenje stiglo je u četvrtak iz Železnika u kojem je KK FMP predočio da trpi velike pritiske zbog rešenosti da igra u Evrokupu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Povratnik u regionalnu košarkašku ligu oglasio se u četvrtak novim kraćim saopštenjem za javnost u kojem se navodi da KK FMP trpi velike pritiske nakon što je pokazao rešenost da zaigra u Evrokupu.

"Pošto smo rešeni da igramo Evrokup, a dovedeni smo u neugodu situaciju u kojoj ćemo, šta god da konačno odlučimo, biti na gubitku, smatramo da imamo puno pravo da objasnimo srpskoj košarkaškoj javnosti šta se dešavalo prethodnih meseci i kako smo došli u ovu situaciju" navodi se u saopštenju.

Klub iz Železnika nedavno je potvrdio da se nalazi u užem krugu kandidata za učešće u Evrokupu nakon što su od istog odustali italijanski klubovi, Partizan, Zelena Gora i AEK.

"KK FMP trpi velike pritiske da odustane od Evrokupa i pretrpi materijalne gubitke i još postane nekakav krivac za tuđe propuste" dodaje se u saopštenju dostavljenom "Tanjugu".

Predstavnici kluba iz Železnika poručuju da su od Košarkaškog saveza Srbije čekali odgovor i pojašnjenje u kom smislu ugrožavaju interes srpske košarke kada su prvobitno hteli da igraju FIBA Ligu šampiona, a sada je problem i Evrokup.

"Zato sada neka neki drugi objasne naša saznanja, a javnost, ne i lažni ideolozi i kolumnisti, koji se tako brinu za srpsku košarku i lažu javnost, shvate da smo u 2016. godini i da srpska košarka nije više u eri u kojoj smo imali jedan klub koji se pitao za sve i zbog čijih odluka su svi ispaštali" zaključuje se u saopštenju FMP-a.

Podsećamo da se KK Partizan NIS prvobitno opredelio za učešće u Evrokupu ali je kasnije promenjena odluka pa je vicešampion Srbije odabrao FIBA Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 16.09.2016
14:26

Ипак по наводима ФИБА овај клуб се сматра наследником оног који се такмичио и пре споразума 2011. године. У Кошаркашкој лиги Србије се од 2013. такмичи истоимени клуб, али је то у питању првоосновани Раднички из Новог Сада, а касније Раднички баскет и Раднички ФМП.

avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 15.09.2016
23:54

Kakvogod saopštenje da izda Doktor, on će napasti Partizan. Neverovatno nešto. Nama pretili suspenzijom da izađemo iz EK i sada mi krivi, ja ne kapiram ovo ništa. Žešće obmanjivanje javnosti. IGRAJ EK, ko ti brani, trpi sankcije, idi igraj i pusti nas na miru čoveče

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 15.09.2016
22:47

KK FMP trpi velike pritiske da odustane od Evrokupa i pretrpi materijalne gubitke i još postane nekakav krivac za tuđe propuste...Kad je Partizan bio u tom problemu suspendovan je od KSS i satrapa na mestu predsednika istog koji se sada elegantno izmakao.Ovde je još nejasno i kako to može da se odustane od nečega a niko te nije ni pozvao da dodješ?

avatar
Vanja Grubač
Thursday, 15.09.2016
22:46

Ovo je smehotres.Predsednik Radničkog (svi znamo) pošalje pismo presededniku ABA lige (svi znamo) i dobije podršku prvog čoveka FMP-a(svi znamo)...

avatar
zg partizan igokea
Thursday, 15.09.2016
21:54

Nista tu meni nije jasno. Kad je partizan hteo da igra EK, a FMP LS, niko se nije bunio. Kad je obrnuta situacija, svima smeta FMP...

avatar
Anonymouss
Thursday, 15.09.2016
17:22

Proslo je to vreme kada se bahatili neki i pricali da nije spas za srpsku kosarku spasiti one sto se gase, a gasili se svi u zemlji, osim njih koji su cvetali i dovodili brdo igraca, skupih stranaca (Ejsi Lo za pola miliona npr), i sprovodili otimacinu talentata sa ovih prostora za veliki novac, sve je islo njima, dok su svi grcali u problemima. Ugasili se Hemofarm, Radnicki, Vojvodina... pokusali su da ugase Crvenu Zvezdu, ali smo prejaki i preveliki za tako nesto, i trofeji se i dalje osvajaju i pripisuju jednoj i jedinoj Crvenoj Zvezdi, nase crveno-bele boje se vijore, nas sveti grb i dres prkosi svima. Neka se stidi drzava koja upumpava silan novac u prezaduzeni klub sa ogromnim dugovima i dan danas, dajuci im silan novac, klubu koji nema mlade igrace, talente, reprezentativce, uspehe, rezultate...ma nista i opet sve ide njma takvima umesto da se pomogne srpskim klubovima u krizi, i vecito je to tako bilo. I ranije kada se svi gasili, oni cvetali i durili se, a sada glume sirotinju a ovamo dovode 10 novih igraca. Imali u sezoni 2010/11 cak 6 skupocenih stranaca od pocetka do kraja sezone (Lafajet, Dzerels, Dzavaji, Klobucar, Gist, Veseli), i sada vuku ogromne dugove iz perioda svoje bahatosti. Proslo je njihovo vreme jer sada se ipak upumpava dosta manji novac, iako su i sada medju najbogatijim klubovima u regionu, i dobro je poznato da dobijaju najvise od drzave i da imaju strasne drzavne sponzore poput Nis-a i Telekoma, ipak, izasli su ogromni dugovi na videlo i vise se ne moze. Srecom sada ipak ima neki napredak u srpskoj kosarci, u vidu mladih srpskih talenata u Megi, zvezdinoj filijali FMP-u, kao i u samoj Crvenoj Zvezdi koja belezi izuzetne rezultate. Srpska kosarka se oporavlja, a oni koji se smejali svim srpskim klubovima sto se gase i grcaju u bedi, sada su oni bedni i dave se u problemima i dugovima koji su svakim danom sve veci i veci -Karma to se zove.

avatar
Patrick Bateman
Thursday, 15.09.2016
18:17

Odlican komentar. Sve na mestu.

avatar
predrag3
Thursday, 15.09.2016
19:12

Ti si bolestan covek. Procitaj jos jednom sta si napisao. Da si pisao o uspehu u fudbalu pa da ti skinem kapu ali ti pises o Zvezdi i kosarci i vasim uspesima. O jedinoj Zvezdi...meni a i mnogim Zvezdasima je smesno da i citam to sto pises. Nema vise one Zvezde za koju se ginulo. Ovo je politicka Coviceva tvorevina za uzimanje para. Da si iole normalan Zvezdas zapitao bi se ko ti gazduje u fudbalu i kosarci. Legao si na Covicevu politicku retoriku. Nema to veze sa sportom prijatelju. Pitaj upucene gde morsju da idu mladi igraci. Pitaj Zagorca zasto je tu gde jeste ? Pitaj ga zasto nije u Partizanu iko je sprecio transfer ? Uostalom misli sta hoces ali dok je takvih kao ti nece se ni Partizan ni Zvezda oporaviti.

avatar
Povratak kralja 4 2
Thursday, 15.09.2016
16:39

Tako je, dok je nisi zamenuo pitala se crvena zvezda, a sada se pitaju dva kluba: preimenovani fmp i fmp.

avatar
Thursday, 15.09.2016
15:45

A doslo je vreme da se sada pitaju cetiri kluba sa jednim gazdom

avatar
mosala1983
Thursday, 15.09.2016
16:37

Upravo tako gazda jedan ma koliko klubova bila I upravnika istih. Kada gazda aminuje moze sve. Ova prepucavanja kk zvezfa fmp partizan su smesan. Gazda gleda I smeje se svima. Dovoljno I bata gazdin da aminuje.

avatar
Ivan Jankijevic
Thursday, 15.09.2016
14:20

Puni ste otrova !!!!!!!!

avatar
Kico14
Thursday, 15.09.2016
14:13

Pa vidim kako se jedan klub pitao za sve,ko je prvi unistio srpsku ligu i otisao i Aba? Taj klub je sve unistio.

avatar
nikola nikola1
Thursday, 15.09.2016
14:09

Tako je ne moze vise da se za sve pita jedan klub proslo je to vrijeme

avatar
Petar Petar
Thursday, 15.09.2016
16:51

Jos uvek se pita jedan klub, samo se ovi kao i ti prave naivni...

avatar
Thursday, 15.09.2016
14:05

Tako je, sad ce dva kluba da se pitaju za sve, a to su fmp i Radnicki Basket:-D

avatar
noname
Thursday, 15.09.2016
13:59

a gospodarevi psi laju li laju!

avatar
bojanb
Thursday, 15.09.2016
13:52

A onda je dosla era da narod ispasta zbog odluka nekih koji ih donose u ime naroda