Kirilenko otputovao na sastanak sa FIBA, šta čekaju u KSS?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.04.2016.
16:22
Izvor: Sportske.net

I Rusija je u sličnoj situaciji kao i Srbija posle najnovije odluke FIBA, ali je predsednik njihovog Saveza Andrej Kirilenko odmah krenuo u akciju.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Podsetimo, reprezentacije Srbije i Rusije se nalaze među 13 izbačenih sa Evrobasketa 2017. godine, na osnovu najnovije odluke FIBA.

Tim povodom, predsednik Košarkaške federacije Rusije Andrej Kirilenko i generalni sekretar Natalija Galkina otputovali su u Ženevu na sastanak sa predstavnicima FIBA o novonastaloj situaciji.

Košarkaška federacija Rusije saopštila je da će sastanak biti obavljen već večeras, a da će FIBA predstavljati njen generalni sekretar Patrik Bauman, prenose ruski mediji.

Ishod ovih razgovora svakako će imati veliki značaj, a možda dati novu nadu i reprezentaciji Srbije da bi moglo da dođe do eventualnog preokreta i promene ove drastične odluke.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 18.04.2016
11:37

* jedno te isto (ludilo:-D)

avatar
Monday, 18.04.2016
09:23

http://www.soskanal.net/ko%C5%A1arka-evropski-kupovi-reprezentacija/pod-znakom-pitanja-ucesce-srbije-na-ep-i-zvezde-u-evroligi

avatar
Sunday, 17.04.2016
18:15

Velika laž je da FIBA ucenjuje saveze samo zbog Evrokupa! FIBA zahteva da se ne igra ni Evroliga, u protivnom će suspendovati reprezentaciju Srbije! http://www.eurohoops.net/national-teams/226011/fiba-bans-slovenia-and-spain-from-eurobasket-2017 Evo i dokaza za to. Ima link tviter profila na kom je slika pisma FIBA upućeno košarkaškom savezu Slovenije i takvo pismo su dobili svi savezi čiji su klubovi postigli dogovor sa ECA o nastupanju u Evroligi i Evrokupu.