Kir Dimitris, pa nije sramota izgubiti od Zvezde

Autor: Boban Filipović
petak 30.12.2016.
16:03
Izvor: Sportske.net

Zbog čega je Grku toliko teško pao sinoćni poraz u Beogradu pa je morao da pribegava nepopularnim merama.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Košarkaši moskovskog CSKA su ostali bez novogodišnjeg odmora zbog poraza od Crvene zvezde mt:s.

To je odluka trenera Dimitrisa Itudisa. Grk je pobesneo zbog blede partije svojih pulena sinoć u Kombank Areni i rešio je da celu ekspediciju po kazni vrati u Moksvu, umesto da im da 'voljno' na nekoliko dana, kako je ranije bilo planirano.

Evidentno je da je evropski šampion u padu forme.  Veliki broj utakmica, povrede De Koloa i Teodosića, šamar od Fenerbahčea u sred Moskve u prošlom kolu, jednostavno, mnogo toga se nagomilalo pred gostovanje u Beogradu nadahnutom rivalu.

Utisak je da je duel sa Crvenom zvezdom došao u veoma nezgodnom trenutku po 'Armejce', jer je od prvog trenutka bilo evidentno da Itudisovi puleni ne mogu da pariraju Radonjićevim u trčanju.

Kombinacija granitne odbrane i huka sa tribina bila je preveliki faktor iznenađenja za goste iz Rusije početkom utakmice, a iako se aktuelni šampion nekoliko puta vraćao iz dvocifrenog minusa na pristojan i dostižan zaostatak, nekako je bilo primetno da im nedostaje daha.

Poraz CSKA je apsolutno zaslužen, pretrpljen je od, na papiru, za klasu slabije ekipe, uz najmanje postignutih koševa u poslednjih godinu i po dana, ali zbog svega gorenavedenog pomalo je nejasno zbog čega su košarkaši ruskog giganta kažnjeni od strane trenera.

Na stranu čaršijske priče kako je Itudis obećao grupi 'Grobara' pobedu nad Zvezdom od 50 razlike, to su rekla-kazala izmišljotine da se zapali pučanstvo. Ovaj čin grčkog trenera i te kako čudi ako se setimo sa koliko muke je njegov tim preskočio Zvezdu ne bi li se plasirao na fajnal for u Belrinu prošle sezone.

Istina, bilo je 3:0 u pobedama za 'Armiju', ali setimo se da je prvak Evrope imao prilično veliki vetar u leđa od strane sudija, posebno u prva dva duela u Moskvi. Setimo se samo kako su arbitri suptilno 'kalemili' lične greške Nemanji Dangubiću pored koga Nando De Kolo nie mogao da napravi ništa u napadu, pa mu je "na ime" omogućeno da budži statistiku sa linije penala.

Iako smo se nebrojano puta uverili da je Dimitris Itudis veliki poštovalac, pa u neku ruku i đak srpske škole košarke, stičemo utisak da ova njegova mera o kazni igrača proitiče iz potcenjivanja Zvezde. Jer, Zvezda je pre CSKA dobila kod kuće i jedan Real Madrid, koji je npr. ove sezone u Moksvi izgubio samo sa pola koša razlike.

Uz sve to, ubedljivo najboljem igraču Evrope u ovom trenutku, Milošu Teodosiću, zbog ove Itudisove mere je uskraćeno da primi nagradu za najboljeg srpskog košarkaša u 2016. godini. Teo je jednoglasno izabran za laureata, dobio je 31 od 31 glasova u anketi koje je među medijskim kućama Srbiji sproveo Košarkaški Savez Srbije.

Milos Teodosic

*Budući da portal sportske.net veoma pomno prati rad svih naših reprezentativnih selekcija i veoma ažurno i savesno izveštava o njihovim rezultatima, nije nam baš svejedno što KSS poziv na glasanje nije uputio našoj redakciji.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Krstin
Saturday, 31.12.2016
10:35

Kaznite igrače na ovaj način nije mu baš mudar potez. Ne znam šta će time da dobije.

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Friday, 30.12.2016
18:34
avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Friday, 30.12.2016
20:47
avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Friday, 30.12.2016
18:22

Nije moguce, ne da nije sramota.

avatar
Ole Gunar Solšer
Friday, 30.12.2016
17:33

Sramota za KSS.