Kingsi silni na Pacifiku, Klej terorisao Blejzerse, Melo probio magičnu granicu!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 03.11.2014.
08:39
Izvor: Sportske.net

Klej Tompson igra u velikoj formi, nije imao popust ni za bivši tim svog oca. Sakramento iskoristio slabosti Klipersa u El Eju, Karmelo Entoni prešao granicu od 20 000 poena. Torontu je svejedno da li je Lebron u Majamiju ili nije, kao da su osuđeni na po

Beta/AP Photo/Don Ryan
Beta/AP Photo/Don Ryan

Povezane vesti

Prošle sezone su Klipersi počistili Kingse, ali se Sakramento praktično na startu nove sezone potrudio da spreči takvu mogućnost.

Dominantna poslednja četvrtina i sjajna partija DeMarkusa Kazinsa su presuli šampionu Pacifika. Kazins je ubacio 34 poena, imao 17 skokova, Rudi Gej dodao 25 poena, gosti su uspeli da nadoknade -10 iz trećeg perioda, pređu u vođstvo u poslednjih šest minuta koje su zadržali protiv ne baš raspoloženih Klipersa.

Favorit ima problema sa procentima na startu sezone, ponovo su bili tek nešto iznad 30%, trojke šutirali 9 od 31. Ni Grifin nije blistao, 17 poena, nije forsirao, ali mu ne ide. Loše igre sa starta čitave ekipe su posle dve tesne pobede došle na naplatu.

Jedini nepobeđeni tim na Istoku je Majami. Dobili su i treći meč u nizu u post Lebronovoj eri, Kris Boš je ubacio 31 poen, imao i 11 skokova, Vejd dodao 19, na Floridi je pao Toronto. Bez Lebrona ili sa njim, Kanađanima je svejedno, Majami je za njih prava "crna beštija" izgubili su 16 mečeva u nizu protiv Hita!

Nisu im pomogla ni 30 poena DeRozana.

Melo Entoni je prešao granicu od 20 000 poena, Niksi su dobili Šarlot. Karmelo je brojao do 28 u meču u kome su poslednjih šest poena postigli domaći. Kemba Voker je pogodio za 93:90 za Hornetse, ali je Iman Šumpert izjednačio,  a zatim Entoni doveo Njujork do prednosti. Usledila je serija grešaka na obe strane, a Karmelo Entoni je na kraju slobodnim bacanjem zapečatio sudbinu tima iz Severne Karoline.

Al Džeferson je ubacio 21 poen, Voker 14, Stivenson 14, uz 9 skokova.

Inače, da se vratimo Melu, on je postao šesti najmlađi igrač koji je prešao granicu od 20 000 poena.

Klej Tompson igra u velikoj formi, kao da žuri da opravda silan novac koji je uzeo za produžetak ugovora od Voriorsa. Lejkersima je ubacio 41 poen, Portlandu 29, uključujući i ključne poene desetak sekundi pre kraja koji su prelomili meč.

Ovo je najbolji start za Golden Stejt još od 1995. kada su otvorili sa pet uzastopnih pobeda.

Na drugoj strani je Oldridž ubacio 26 poena i imao 13 skokova, ali Lilardu ne ide, 11 poena i očajan šut 4 od 18. Totalno je van forme, i to se održava na rezultate Blejzersa koji su izgubili 2 od 3 meča na startu.

Zanimljivo kada je Klej Tompson u pitanju je da nije imao popusta za tim u kome je igrao njegov otac i to sedam sezona. Portlanda je 1978. izabrao Mičala Tompsona kao prvog pika na draftu.

Rezultati:

Klipersi - Sakramento 92:98
Majami - Toronto 107:102
Šarlot - Njujork 96:93
Portland - Golden Stejt 90:95

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke