Kingsi dobili trenera!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 09.05.2016.
23:09
Izvor: Sportske.net

Sakramento Kingsi su već neko vreme bez šefa struke, potraga za novim je bila teška, a konačno je i cela stvar dobila epilog.

Beta/AP Photo/Mark Humphrey
Beta/AP Photo/Mark Humphrey

Povezane vesti

Podpredsednik košarkaških operacija franšize iz Sakramenta, kao i njen generalni menadžer Vlade Divac proglasio je danas Dejva Jergera za novog šefa struke.

"Prezadovoljan sam što mogu Dejvu da poželim dobrodošlicu u Sakramento Kingse", izjavio je Divac.

"On je snažan i strastven vođa sa proverenim i kvalitetnim rezultatima. Dejv deli našu viziju o kreiranju dogoročnog pobedničkom mentaliteta, i radujem se svetloj budućnosti koja je pred Kingsima sa njegovim vođstvom na terenu", dodao je naš legendarni košarkaš.

Jerger se Kingsima pridružio nakon tri provedene godine u Memfis Grizlisima, gde je zabeležio rezultat od 147 pobeda i 99 poraza tokom regularne sezone, a franšizu iz Memfisa je i svake godine vodio u doigravanje. Posebno se može istaći ovosezonski plasman na plej-of, gde su Grizlisi ipak "počišćeni" od strane favorizovanih Sparsa, kako je tim zbog velikog broja povreda tokom čitave sezone registrovao čak 28 različitih igrača. Tako su Grizlisi postali prvi tim, koji je sa 28 registrovanih imena tokom regularnog dela sezone otišao na plej-of, nadmašivši prethodni rekord za čak 4 imena.

Pre svoje NBA karijere, Jerger je bio jedan od nauspešnijih trenera u manjim ligama, osvojivši prvenstava sa pet različitih timova u tri različite lige (NBDL, CBA i IBL) u periodu od 2000. do 2007. godine. Osnovni kvalitet mu je sposobnost razvijanja igrača, a tokom tokom treniranja u nižim ligama, poslao je čak 18 momaka put najjače košarkaške lige na svetu.

On je pre samo dva dana dobio otkaz u Grizlilsima, a kako iz kluba kažu, zbog nesuglasica sa upravom franšize iz Memfisa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bambinonegro
Wednesday, 11.05.2016
02:58

Memphis,kako nejasna i glupa odluka boze.. sa onakvim timom doci uopste do playoff-a plus sa gomilom povreda treba biti madjionicar.A voleo bi da kingsi urade nesto iole ozbiljnije.

avatar
Paul Dokic
Tuesday, 10.05.2016
01:42

Mozda prvi pametan potez cele fransize u proteklih 10 godina, odlican trener, sa Memfisom koji je ove godine bio losiji od Kingsa cak, je uspeo da izbori po. Bravo Vlade