'Kill Bill' je rekao dosta!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 17.09.2015.
18:35
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih grčkih košarkaša novije istorije odlučio je da zauvek kaže zbogom nacionalnom timu po završetku Evrobasketa. Isti je slučaj sa još dvojicom iskusnih Helena.

BETA/AP Photo/Darko Bandic
BETA/AP Photo/Darko Bandic

Povezane vesti

Heleni su eliminisani u četvrtfinalu od Španije, Vasilis Spanulis je zakazao u tom meču, naročito u trenucima kada se lomio meč, pa će do Rio De Žaneira morati dužim putem, kroz kvalifikacije.

Ipak, i ukoliko uspeju da se plasiraju na narednu Olimpijadu u grčkom nacionalnom timu neće biti popularnog 'Kil Bila', koji je nakon današnje pobede nad Letonijom u okviru borbe za plasman od petog do osmog mesta najavio da se povlači iz reprezentacije.

Nakon legendarnog Nemca Dirka Novickog čiji je nacionalni tim završio učešće već u grupnoj fazi tekućeg Evropskog šampionata, 33-godišnji Spanulis je drugi velikan evropske košarke koga više nećemo gledati na velikim takičenjima.

"Ovo je pravi trenutak za oproštaj. Igram za reprezentaciju od svoje 17. godine, dosta je. Bilo je tu veoma, veoma lepih i uspešnih trenutaka, bilo je i razočaranja, sve u svemu ponosan sam.

Nema razloga da budemo potišteni, ostvarili smo primarni cilj, a to je da obezbedimo plasman za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju."
rekao je iskusni plejmejker.

Bili Spanulis sa reprezentacijom Grčke ima zlato sa Evrobasketa 2005 održanog u Srbiji i Crnoj Gori, srebro sa Mundobasketa u Japanu iz 2006 i bronzu sa Evrobasketa 2009 u Poljskoj.

Zbogom reprezentaciji rekao je i Spanulisov saborac od dečačkih dana i kum, Nikos Zisis, 32-godišnji bek je u karijeri sa Grčkom osvojio ista odličja kao 'Kill Bill'.

zisis - raduljica

Od nacionalnog tima se oprostio i iskusni 32-godišnji centar Janis Burusis, osvajač zlatne i bronzane medalje sa Evrobasketa iz 2005 i 2009. godine.

Croatia Basketball Europeans

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Surovi
Thursday, 17.09.2015
19:35

Nikad nisam voleo ovu dvojicu, ali zbog kosarkaskog znanja sam ih uvek cenio i postovao.

avatar
iskusna vezara
Thursday, 17.09.2015
20:37

isto tako.. mada malo je grckih kosarkasa za koje bih rekao da sam ih bas voleo.. ono kao igrace.. jedino mi na pamet pada diamantidis

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 18.09.2015
18:06

A GALIS I JANAKIS

avatar
iskusna vezara
Friday, 18.09.2015
00:14

papalukas.. strasan igrac je bio, ali meni ni blizu diamantidisa.. za njega vazi isto sto i za vasu

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 17.09.2015
23:28

Papalukas? :-D