Kerov rekord, Vol držao čas "Grizlijima", kuva na Istoku!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 05.04.2015.
09:07
Izvor: Sportske.net

Stiv Ker ušetao u istoriju u debitantskoj sezoni. Memfis neočekivano poražen kod kuće, čak pet timova bori se za preostale dve plej of karte na Istoku. Atlanta izjednačila broj pobeda iz najbolje sezone ikada!

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Poklon za Stiva Kera u večeri kada je postao ruki trener sa najviše pobeda u istoriji. Njegov tim mu je podario 63. pobedu, ali i loptu za sećanje sa ovog meča. Takođe su ga okupali, pa su se Voriorsi dobro zabavili u pobedi protiv Dalasa.

Još pobeda im fali da potvrde titului najboljeg tima u regularnoj sezoni i stignu do prednosti domaćeg terena u eventualnom velikom finalu.

Stef Kari je imao tiho veče veče sa 11 poena, ali je ostatak tima pogurao Golden Stejt ka pobedi. Dalas je ostao bez povređenog Ronda, ali povreda nije ozbiljna, i pored poraza blizu su sedmog mesta, ostaje samo da sačekaju hoće li u prvoj rundi na državnog rivala Hjuston ili Memfis.

Pelicans Warriors Basketball

Klipersi su se prošetali kroz Kolorado, posao im je bio olakšan jer su Nagetsi bili oslabljeni bez Lousona, ali i posle povrede njegove zamene Džamira Nelsona u drugoj četvrtini. Kris Pol je ubacio 23 poena, imao 9 asistencija, Redik dodao 24 poena, DeAndre Džordan uhvatio 22 lopte, ovo je bila deveta pobeda za Klipse u deset mečeva. Sada su pola pobede ispred San Antonija u borbi za četvrto mesto na Zapadu. Kod domaćina Lovernj 7 poena za manje od 10 minuta, Nurkić je imao duplo veću minutažu, uz 10 poena, imao i 6 skokova.

Clippers Nuggets Basketball

Denver će prvi put od 2003. imati negativan rekord kod kuće. Tada su podsetimo, završili sa svega 17 pobeda u sezoni i sa drafta uzeli Mela Entonija.

Jazz Suns Basketball

Feniks je savladao Jutu, ovi timovo neće u plej of, pa meč nije imao veći značaj. Džerald Grin je ubacio 24 poena za tri četvrtine i bio prevaga, konačno su Sansi dobili jednu utakmicu u finišu, obično gube tesne mečeve. Rodni Hud je promašio za produžetak, Sansi su zadržali matematičku nadu u doigravanje, ali im je potrebno čudo.

Nju Orleans je poražen u Portlandu, na radost Oklahome. Pelikansi su imali šansu da se izjednače sa Tanderom u borbi za osmo mesto Zapada, ali su naleteli na motivisani Portland koji eto drugu godinu u nizu stiže do 50 pobeda u sezoni. Oldridž i Kejmen su domonirali pod koševima, iskombinovaloi su 37 poena i 23 skoka, za Pelikanse previše. Kod gostiju Erik Gordon je brojao do 22, Entoni Dejvis je ubacio 19 poena, imao 9 skokova.

Wizards Grizzlies Basketball

Iznenađenje u Memfisu, Vizardsi su primili "Grizlije", uz još jedno "predavanje" profesora Vola. Ubacio je 18 poena, imao 14 asistencija, njegov tim je kontolisao meč, ubacio 21 poen više iz kontri od rivala, Memfis je trojke šutirao 1 od 15. Sada su "Grizliji" pali na pola pobede iza Hjustona u borbi za drugo mesto na Zapadu. Iskreno, deluju pomalo umorno, nije to tim na koji smo navikli. Mark Gasol je uz 18 poena, imao 11 skokova, ali nije uspeo da spreči prvi poraz svog tima protiv Vašingtona kod kuće u poslednjih 11 godina.

Magic Timberwolves Basketball

Orlando je stigao do druge pobede u nizu na strani. Savladali su neočekivano Bakse uz 23 poena Tobijasa Harisa i 20 Nikole Vučevića. Medžik je okrenuo rezultat u poslednjoj četvrtini, pre pobeda u Minesoti i Milvokiju izgubili su 12 mečeva u nizu u gostima.

76ers Hornets Basketball

Džerald Henderson je promašivao čitave večeri, ali je pogodio najvažniji šut šest sekundi pre kraja pa je Šarlot savladao Filadelfiju. Hornetsi su bili bez tri startera, ali su ipak slavili, uz 24 poena Kembe Vokera. Tim iz Severne Karoline ostaje u trci za plej of, kasne za osmoplasiranim Bostonom utakmicu i po.

Celtics Raptors Basketball

Seltiksi su posle drame slavili u Torontu, Markus Smart je pogodio uz sirenu za pobedu Seltiksa u Kanadi. Tako su se iskupili za gorak poraz kod kuće od Milvokija prošle večeri i vratili na osmo mesto.

Za njih su sjajne vesti stigle iz Detroita gde je pao Majami. Goran Dragić je ubacio 21 poen, imao 7 asistencija, ali nije vredelo, Redži Džekson je odigrao simultanku u poslednjoj četvrtini, ubacio je 15 od 29 poena u tom delu igre, ali i pobedonosni koš pet sekundi pre kraja. Detroit je tako slavio i u seriji protiv Hita, ali ne menja stvar, Van Gandi će prvi put u karijeri ostali bez plej ofa. Što se Majamija tiče, prvi put od 2007. završiće sa negativnim rekordom, a novo iskušenje ih čeka već večeras u Indijani.

Nets Hawks Basketball

I na kraju, Atlanta nije imala popust za još jedan tim koji se bori za plej of, Netse. Lider Istoka je lako dobio goste iz Bruklina, a senka na pobedu je povreda Milsapa. Otišlo je rame, tek se očekuje procena koliko će odsustvovati. Kerol i Horford su ubacili po 20 poena, ovo je 57. trijumf za Atlantu, izjednačili su rekord iz najbolje sezone u istoriji, sigurno će ga prestići do kraja regularnog dela. Inače, Atlanta je ubacila 17 trojki, imala 40 timskih asistencija, 1‚5 ukradenih lopti, jasno je što su Netsi doživeli katastrofu na jugu.

Bruklin ostaje sedmi, ima pobedu više od Bostona i Majamija, dve od Šarlota i Indijane, ali ništa nije odlučeno, dva su mesta, pet timova konkurišu za sedmu i osmu poziciju.

Rezultati:

Atlanta - Bruklin 131:99
Toronto - Boston 116:117 pr.
Detroit - Majami 99:98
Šarlot - Filadelfija 92:91
Dalas - Golden Stejt 110:123
Milvoki - Orlando 90:97
Memfis - Vašington 83:92
Denver - Klipersi 92:107
Feniks - Juta 87:85
Portland - Nju Orleans 99:90

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke