Kelt Kajri izabrao broj

Autor: Boban Filipović
sreda 23.08.2017.
16:03
Izvor: Sportske.net

'Uncle Drew' u Seltiksima neće nositi isti broj na dresu kao u Kavsima.

Beta/AP Photo/Nam Y. Huh
Beta/AP Photo/Nam Y. Huh

Povezane vesti

Znamo da je Kajri Irving u Klivlendu bio No2, taj broj je savršeno i odgovarao situaciji u klubu budući da je bio "druga violina" iza neprikosnovenog LeBrona Džejmsa.

Dojadilo mu je da bude u senci 'Kralja', zatražio je trejd nedugo posle poraza u velikom finalu od Voriorsa, bilo je samo pitanje gde će otići,  ta dilema je razrešene jutors, od danas je član Boston Seltiksa.

Utisak je da su 'Kavaljeri' prošli bolje u ovoj trampi, za Irvinga su dobili Ajzeu Tomasa, Džea Kraudera, Antu Žižića i visoko pozicioniranog pika iz prve runde na narednom draftu.

Nardedne sezone ćemo gledati neke nove Kelte, od bitnih igrača iz tima koji je prošče sezone igrao konferencijsko finale ostali su samo Al Horford i Markus Smart.

Podsećamo da je pre Tomasa i Kraudera, otišao i najbolji igrač Seltiksa u prošlosezonskom plej-ofu Erjevri Bredli i to kao deo trejda Gordona Hejvarda, a iz Masačusetsa je u toplije krajeve otišao rezervista Keli Olinik.  

Kajri Irving će bez ikakave dileme biti novi vođa Seltiksa, a na dresu će nositi broj #11.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sportakus
Wednesday, 23.08.2017
16:54

Ne bih rekao da ce biti apsolutni vodja, vise kao da ce dijeliti tu poziciju sa Hejvardom, bice nesto kao Durent i Vesbruk u zadnjoj sezoni zajedno u OKC, samo naravno slabija verzija

avatar
Damian Lillard
Wednesday, 23.08.2017
18:56

Irving je zvijezda druze, mnogo bolji igrac od Hejvarda, i lose ti je poredjenje sa Durentom i Vestbrukom. Ja mislim da ce biti apsolutni vodja ,bice mu granica kao Tomasu proslo godine oko 30.5

avatar
Damian Lillard
Thursday, 24.08.2017
11:47

Tejtum kao Adams hahaha, i nisam ga poredio sa Hejvardom nego je u svakoj ekipi vodja najbolji igrac ekipe, Lebron,Durent,Harden, Leonard,tako ce i ovamo biti Irving. Podcjenjujes Irvinga druze, sa Lebronom i bez njega on je masina, i protiv Gs je pogodio najbitniju trojku finala bez koje Lebron ne bi ni imao titulu,tako da kolko je ovaj njemu pomogao nije ni ovaj njemu ostao duzan.

avatar
Sportakus
Wednesday, 23.08.2017
20:18

Kao prvo tebi je lose poredjenje Irvinga sa Hejvardom jer uopste nisu ni slicne pozicije ni tipovi igraca, drugo Irving je zvijezda zahvaljujuci Lebronu, bez Lebrona na istoku ni u plejof nije mogo, a ako vec govoris da je mnogo bolji igrac od Hejvorda i tu grijesis jer obojica imaju dosta slabu odbranu, a nisu ni neki asistenti odnosni skakaci, glavni adut im je poentiranje i kad im to ne ide budu veoma slabi. A poredim ih sa Durentom i Vesbrukom iz razloga sto su eto koliko toliko iste pozicije i igraju u slicnim timovima, Ibaka kao Horford, Tejtum kao Adams, Smart kao Vejters.Naravno nisu to isti igraci ili talenti ali struktura je slicna, vjerujem da mogu dosta da urade ali ne preko Klivlenda da kao ni OKC preko GSW sto nije mogla. Granica mu moze biti tolika samo ako bude fkrsiro mnogo i opadne mu sut ispod 40, da bi odrzao sut na nekih 45 % nece imati vise od 26, 27 poena, Hejvord ce niti tu negdje sa 25,26 mozda.

avatar
Ruske39
Wednesday, 23.08.2017
16:33

Mogao je 12, kako ovako da ispravim...

avatar
Algebra
Wednesday, 23.08.2017
16:25

Ejndž je napravio veliku glupost ovog leta - dozvolio je da klub napuste i Krauder i Bredli, tako da im je od glavnih defanzivaca ostao samo Smart. Pitanje je koliko će njima dovođenje Kajrija i Hejvorda zapravo popraviti rezultate, jer nije mala stvar kada odjednom izgubit takva dva defanzivca. Plus su oni ovog leta ostali i bez Olinika koji je takođe vrlo aktivan defanzivac; možda nije najkvalitetniji, ali zasigurno ubrizga u ekipu veliku dozu energije. Jedini defanzivni motor koji im je ostao u timu je Smart, ali on je dobar individualni defanzivac, timski i nije baš jer mu je BBIQ ''u minusu'', tako da je meni zaista upitno koliko će Boston biti jači sledeće sezone, iako su doveli dva vrhunska igrača.

avatar
Dodaaa-ktbffh
Wednesday, 23.08.2017
17:05

Hejvord je solidan defanzivac,al slazem se sa vecinom sto si napisao,mada Boston je sam sebe ubio pustivki Bredlija,onakvog igraca nece naci..

avatar
Sportakus
Wednesday, 23.08.2017
17:41

Jest ali Irving je sigurno bolji defanzivac od Tomasa, a mislim i da je bolji igrac sveukupno i jos nije ispunio potencijal. Samo sto su sa Bredlijem zeznuli, Krauder i nije bas toliko znacajan, ali Bredli zato jeste, da su ostavili Bredlija bili bi jaci, ovako kad se sve sabere i oduzme otprilike isti, na jednom mjestu izgubili na drugom dobili, dok je Klivlend dosta jaci nego prosle sezone, nije na nivou GSW ali sad imaju najdublju ekipu, pogotovo na bekovskim pozicijama.