"Katenaćo" u Oklahomi, Voriorsi bez milosti za Kobija!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 17.11.2014.
08:18
Izvor: Sportske.net

Oklahoma i Hjuston odigrali jedan od najružnijih mečeva u istoriji. Brajantovih 44 poena su lična statistika, Lejkersi deluju kao vreća za udaranje. Brendon Najt razočarao rodni grad, konačno pobeda Niksa.

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Posrtanje Lejkersa se nastavlja 9 od 10 izgubljenih utakmica, liči na košmar, i pored toga što je Brajant postigao 44 poena. On je pokušavao da smanji prednost koju su Voriorsi napravili na startu, ali je to bila nemoguća misija.

Na poluvremenu je Golden Stejt bio na +19, Brajant je držao kakav takav priključak, na kraju je poslednju četvrtinu proveo na klupi, kada je postalo jasno da od preokreta nema ništa.

Kobi je prvi strelac lige, 27.3 poena po meču, ali je to lična statistika, ovo je najgori start Lejkersa u istoriji.

Na drugoj strani, Voriorsi uživaju u najboljem početku sezone u poslednjih 20 godina, imaju skor 8-2. Noćas je Kari ubacio 30 poena, imao i 15 asistencija. Komšije sa juga je poštedeo Klej Tompson koji se zaustavio na 18 poena, u prvom susretu ove sezone im je ubacio 41.

Kuzmić je igrao osam minuta, 2 poena i 2 skoka.

I dok je kalifornijski derbi bio  festival poena, onaj u Oklahomio je delovao kao "katenaćo". Naime, Hjuston je stigao do pobede protiv Tandera u kako reče neko najružnijoj utakmici u NBA ligi u ovoj deceniji.

Hjuston je dobio meč šutirajući 28.8 % što zvuči kao greška, ali je tako. Jedini tim koji je šutirao slabije i dobio utakmicu je Čikago koji je početkom veka dobio Kliperse sa 28.6% šuta, ali su Bulsi tada postigli pet poena više nego Roketsi noćas. Rezultat duela u Oklahomi je na kraju bio 69:65, izgledalo je više kao kup "Lilijane Ronketi" nego NBA utakmica.

Harden najefikasniji sa 19 poena kod Teksašana koji sledeći meč igraju u Memfisu, derbi vodećih timova lige i ako budu igrali ovako, "Grizliji" će ih rastrgnuti.

Meč će ostati upamćen i po blokadama, Tander ih je imao 15, dva manje od rekorda franšize. Adams je sakupio 6, Ibaka 5, Perkins 3.

Iznenađenje u Majamiju, lokalni momak Brendon Najt se u dresu Baksa vratio u rodni grad, ubacio 3 trojke u poslednja 3 minuta i srušio Hit. To je prva pobeda Milvokija protiv Majamija u poslednjih 10 mečeva. Domaći bez Vejda, sada je to problem, izgubili su tri poslednja meča bez svog lidera. Boš je bio očajan, šutirao je 2 od 17, pa se njegove muke započete prošle nedelje nastavljaju. Ovo je drugo najlošije šutersko veče u njegovoj karijeri.

Zanimljivo da Džejson Kid kao trener nije izgubio meč protiv Majamija u regularnoj sezoni. Prošle godine ih je počistio sa Netsima dobivši sva četiri meča. Ne možemo ga ipak nazvati specijalistom, Hit je izbacio Bruklin Netse u plej ofu sa laganih 4:1.

Konačno je pobedio i Njujork. Niksi su slavili protiv Denvera i prekinuli niz od sedam poraza.  Nagetsi su promašili prvih 15 šuteva u drugoj četvrtini u kojoj su postigli svega 8 poena. To je napravilo razliku u korist domaćina, u čijim redovima je Melo Entoni bivšem klubu ubacio 28 poena.

Rezultati:

Njujork - Denver 109:93
Majami - Milvoki 84:91
Oklahoma - Hjuston 65:69
Lejkersi - Golden Stejt 115:136

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke