Karijevih 40, Denver deli lekcije!

Autor: Boris Jovanović
sreda 26.11.2014.
08:36
Izvor: Sportske.net

U NBA ligi noćas odigrano pet mečeva, u velikoj formi su Voriorsi i Nagetsi. Atlanta u senci demonstracija odnela pobedu iz prestonice, Detroit pobedio sam sebe u Milvokiju. Omri Kaspi uskočio umesto Rudija Geja i pogurao Kingse ka pobedi u Nju Orleansu.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Golden Stejt je neyaustavljiv. Noćas su Voriorsi stigli do šeste pobede u nizu, slavili su na Floridi, uz 40 poena Stivena Karija.

U prethodnim mečevima lider Voriorsa se mučio, ubacio 8 lopti iz 24 pokušaja, sve je to naplatio Hitu. Njegov tim je šutirao 57%, protiv toga ne možete ništa. Domaći su se držali do finiša, kada je serijom 14:0 pitanje pobednika rešeno. Kod Majamija Boš 26 poena, Deng 16, u poslednjih 10 minuta Majami nije postigao koš iz igre.

U velikoj formi je Denver, kockice su se poklopile, Nagetsi su već na 50% uspešnosti. Nastavili su preslišavanje protiv timova sa Istoka, u duelu sa Čikagom. Više nije vest, Derik Rouz je opet povređen, u pitanju je tetiva, odigrao je desetak minuta. Povreda nije teška, ali kouč Tibodo ne želi da rizikuje.

Inače, Denver je počeo sezonu sa skorom 1-6, a onda su dobili 6 od narednih 7 mečeva. Sinoć je blistao Lausom, 20 poena i 12 asistencija. Na drugoj strani lidersku palicu u Bulsima je preuzeo Džimi Batler, 32 poena, no nije vredelo, vratili su se na -3 u poslednjem minutu, ali je Lauson pogodio i prelomio za tim iz Kolorada.

Odlični su i Kingsi, slavili su i Nju Orleansu, Kazins je ubacio 22 poena, isto koliko i Omri Kaspi. Izraelac je na pravi način zamenio Rudija Geja.

Milvoki je savladao Pistonse, prvi start O-Džej Meja se isplatio Baksima, ubacio je 17 poena, Pistonsi su sami sebe pobedili. Naime, dopustili su protivniku 19 ofanzivnih skokova, isto toliko su izgubili lopti i povrh svega promašili 10 bacanja.

Atlanta je u meču sa puno grešaka slavila u prestonici. Vašington je prodao 24 lopte, Bil i Džon Vol zajedno 13. Ni Houksi nisu blistali ali je stigla pomoć sa klupe, rezervisti Šelvin Mak i Majk Skot su ubacili 13 poena u nizu i prelomili meč. Pero Antić je utakmicu završio sa 5 poena i 2 blokade. Meč je inače odigran u napetoj atmosferi, razlog su protesti posle ubistva u Fergusonu, neki od ulaza dvorane Verizon su bili zatvoreni, kao i okolne ulice zbog demonstracija u Vašingtonu.

Rezultati:

Vašington - Atlanta 102:106
Milvoki - Detroit 98:86
Nju Orleans - Sakramento 89:99
Majami - Golden Stejt 97:114
Denver - Čikago 114:109

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke