Karijeva "šuterska klinika", "Bradonjina" simultanka, "poludeo" Mirza!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 26.02.2016.
09:25
Izvor: Sportske.net

Neverovatni Stef sasuo rafal u Orlando i srušio nove rekorde. Harden dobio obračun sa Lilardom, sjajna partija Mirze Teletovića protiv bivšeg kluba. Bobiju manje od 60 sekundi, San Antonio "zaključao" odbranu. Oklahoma pala na jugu...

BETA/AP Photo/Michael Conroy
BETA/AP Photo/Michael Conroy

Povezane vesti

Klinika na Floridi, šuterski čas Stefa Karija. Ubacio je 20 od 27 lopti, sasuo 10 trojki, ukupno 51 poena, tu Orlando ništa nije mogao. Noć pošto je Majamiju dao 42 koša, MVP je uništio Medžik, a Kari je stigao da sa sirenom pogodi koš iz velike daljine.

Ovo je treći put da je postigao više od 50 poena ove sezone, nešto što je poslednji put pošlo za rukom pre osam godina Lebronu i Vejdu. Uz to, Stef je postavio rekord u broju uzastopnih mečeva u kojima je postigao trojku, sada je on 128 utakmica, preskočio je na večnoj listi Kajla Korvera iz Atlante.

Voriorsi su na 52-5 i dalje na tragu najboljeg rezultata u istoriji, podsetimo Džordanov Čikago je imao skor 72-10.

Kod Orlanda Vučević 17 poena, 9 skokova, 4 asistencije, izgubio je i 5 lopti.



Tim koji je poslednji savladao Voriorse, Portland je poražen kod kuće od nepredvidivog Hjustona. Roketsi su na krilima Džejma Hardena i njegovih 46 poena odneli pobedu iz Oregona, i to na kakav način. Gubili su sa 21 razlike u trećoj četvrtini, a onda serujom poena stigli Blejzerse u finišu i na kraju čak slavili bez problema. U poslednjoj četvrtini je "Bradonja" ubacio 19 poena.

Na drugoj strani kod Portlanda Lilard 23 poena, njegov tim je imao strašnu seriju 15 pobeda u 18 mečeva, ali nisu mogli protiv Hardena koji je odigrao najbolji meč u karijeri kada govorimo o duelima sa Blejzersima. On je drugi meč u nizu postigao više od 40 poena, ovaj je slađi jer je protiv Jute njegov tim izgubio u produžetku. Već sutra biće na ispitu u državnom derbiju protiv San Antonija.



Sparsi su lako savladali Jutu, zaustavili su "Džezere" na 78 poena, dominirao je Leonard sa 29, ovo je četvrta pobeda u nizu na strani za ekipu iz Teksasa. Bobi manje od dva minuta na parketu, bez učinka. Kod domaćih je Fejvors ubacio 25 poena, jednostavno nisu imali šansu protiv perfektne defanzive rivala.

Boston je dobio i deveti meč kod kuće u nizu, Ajsija Tomas je Baksima ubacio 27 poena, pogađao je u poslednjoj četvrtini kada su "Kelti" prelomili utakmicu.

Sudar očajnika u Arizoni je dobio Bruklin, Netsi su izgubili 13. meč u nizu, postavili crni rekord franšize. Zapažene uloge imali su balkanski igrači, Hrvat Bogdanović je povratak u startnu petorku obeležio sa 24 poena, dok je na drugoj strani Mirza Teletović sa 30, uz 11 skokova bio nedovoljan za očajni Feniks. Bosanac je ubacio pet trojki bivšem klubu, no njegov tim je u ovom trenutku verovatno uz Filadelfiju i najgori u ligi.



Za kraj iznenađenje u Nju Orleansu. Entoni Dejvis je ubacio 30 poena i uz pomoć raspoloženih rezervista Holideja sa 22 i Andersona sa 26 poena oborio Oklahomu. Vestbruk je brojao do 44, ali je Dejvis na njemu odigrao sjajnu odbranu u ključnom trenutku, posle čega je na drugoj strani Rajan Anderson pogodio trojku i zapečatio sudbinu Oklahome.Tander se vratio iz izgubljene pozicije u poslednja tri minuta, imali su otvorenu završnicu, ali je pobeda ostala na jugu. Trener gostiju je nezadovoljan odbrano, Bili Donovan kaže da se loše stvari ponavljaju, u prvoj četvrtini je Oklahoma primila 35 poena, pa odlični procenti šuta nisu mnogo noćas pomogli.

Rezultati:

Orlando - Golden Stejt 114:130
Nju Orleans - Oklahoma 123:119
Boston - Milvoki 112:107
Feniks - Bruklin 106:116
Juta - San Antonio 78:96
Portland - Hjuston 105:119

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 26.02.2016
10:38

Harden nema ekipu, sem Arize Hjuston nema dobrog igrača.. Supermena ne računam jer kada nije povredjen igra dosta loše.. U bilo kojoj drugoj ekipi Harden bi mogao da bude MVP i borio bi se za prsten.. Stoji da loše igra defanzivu ali uz Karija je definitivno najbolji košgeter i njih dva su glavni za MVP! Hjuston se mora pojačati ili Harden mora menjati tim..

avatar
Madridista
Friday, 26.02.2016
15:30

Harden je precijenjen kosarkas. Nisu samo porni bitni, Harden da je u drugoj ekipi boljoj ne bi uzimao toliko suteva, a jos kazes Harden uz Karija glavni za mvp? Vesbruk je u svakom segmentu osim suta bolji igrac, i cak bi bio bolji bek od Hardena da igra beka. Harden jeste top igrac, ali nikako top 3, tek mozda 5-6.