Karijeva kandidatura, Vestbruk strašniji od "Durantule", "Bradonja" ukrotio i Bulse!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 05.02.2015.
08:58
Izvor: Sportske.net

Stef Kari je najveći kandidat za MVP titulu, noćas sipao poene i rasturio Mavse. Hjuston predvođen Hardenom smirio Čikago, Atlanta krenula u novu seriju pobeda, prilika i da se raduju navijači Minesote. Rasel Vestbruk igrao simultanku u Lujzijani!

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

I Stiv Ker je gledao u neverici. Fantastična partija Stefa Karija, njegov 51 poen, čak 10 trojki su srušili Mavse i pored deficita od 22 poena u prvom delu. Karij e istakao još jednom kandidaturu za MVP igrača sezone. Dalas će biti razočana, prvu četvrtinu su dobili sa 40:18 i to je bilo sve. Možda je opravdanje neigranje Ronda, ali svejedno, očekivali su mnogo više nakon sjajnog starta. Čandler Parsons je ubacio 24 poena za Mavse koji su prekinuli seriju od tri pobede. Lider ima najbolji skor kod kuće od svih ekipa u ligi, 23-2, kada su smanjili na -4 do poluvremena, svima je bilo jasno šta će se desiti u nastavku. Za više je gostima nedostajao pravi Novicki, on je ubacio 15 poena, ali uz loš šut.

Magic Spurs Basketball

Orlando je bio prežaljen u Teksasu protiv šampiona, Tim Dankan je ubacio 26 poena i imao 10 skokova u očekivanoj pobedi Sparsa. Vučević odličan sa 25 poena i 13 skokova, njegov tim se solidno držao, vodili su čak par puta u trećoj četvrtini, ali je kvalitet domaćih došao do izražaja. Ovo je sedma pobeda San Antonija nad Orlandom u nizu. Poslednji put su u Teksasu protiv Sparsa slavili još u prošloj deceniji.

Grizzlies Jazz Basketball

Memfis je lako slavio u Juti, 23 poena Gasola, 18 Rendolfa, za "Grizlije" ovo je osma pobeda u nizu. Kako se i očekivalo centri Memfisa su dominirali, osim tandema Gasol-Rendolf odličan je bio i Kosta Kufos, upravo su trojica visokih igrača napravila razlku u reketu i pomogli da gosti kontrolišu meč bez problema.

Jedno od iznenađenja večeri je pobeda Netsa u Kanadi. Bruklin je prvi tim sa Atlantika koji je u poslednjih deset mečeva naneo poraz lideru ove divizije, Reptorsima. Džaret Džek doživljava drugu mladost, 24 poena, 6 asistencija za Netse koji su dobili drugi meč u nizu posle neugodne serije poraza. Ovo je prva pobeda Bruklina na strani od polovine januara kada su slavili protiv Vašingtona.

Nuggets Celtics Basketball

Džared Salindžer je meč počeo sa klupe, promašio prvih pet šuteva, ali je pogodio bacanja dvadesetak sekundi pre kraja i prelomio meč protiv Denvera. Inače, on se našao van startne petorke jer je zakasnio na trening pred meč i to mu nije prvi put. Inače najveće aplauze dobili su NFL šampioni Patriotsi, na meču je bio i junak Malkolm Batler koji je presekao pas Sijetla i doneo Superboul svom timu.

Heat Timberwolves Baskektball

Dobila je i Minesota, retke su prilike da se raduju ovih dana. Timbervulsi su uspeli da okrenu meč protiv Majamija, Riki Rubio je sa par poteza podigao publiku na noge, Kevin Martin je ipak bio ključ sa 30 poena. Peković je dao 13, recimo i da je Rubio imao 9 asistencija. Kod Majamija blista otkrovenje, Hasan Vajtsajd, nekadašnji globtroter koji je igrao po Kini i Libanu. Uz 24 poena, imao je 20 skokova,  pogodio je prvih 11 šuteva, završio meč sa samo jednim promašaje. Ipak, radovao se "Tardžet centar", ovo je tek deveta pobeda "Vukova" u sezoni.

Thunder Pelicans Basketball

Oklahoma je odnela pobedu iz Nju Orleansa. Nije bilo Duranta, ali je Vestbruk ponovo odigrao fantastično, ubacio 45 poena Pelikansima, imao po 6 skokova i asistencija. On je izjednačio rekord karijere u broju poena. Oklahoma je okrenula rezultat u poslednjih šest minuta, serijom 13:0 u finišu je rešima meč. Kod domaćina Entoni Dejvis 23 poena, 8 skokova.

Bulls Rockets Basketball

Hjuston je savladao Čikago, pribojavali su se Roketsi činjenice da Bulsi pobeđuju samo timove sa boljim skorom od njih samih, ali je Harden našao rešenje. Ubacio je 27 poena, kouč Tibodo se ljutio na svoju odbranu, ali je sam Hjuston odigrao odličnu defanzivu, spustili su Bulse na 90 poena i to bez Hauarda. Noa je imao čak 19 skokova, ali jedan poen, promašio je svih osam šuteva iz igre. "Bradonja" Harden je dva puta u nizu igrač meseca, prvi igrač Hjustona u istoriji kome je to pošlo za rukom. U januaru je Harden u proseku postizao blizu 26 poena, imao 6.7 asistencija, 4.7 skokova i više od dve ukradene lopte po meču.

Lakers Bucks Basketball

U Milvokiju smo videli produžetak, Lejkersi su dugo mučili favorizovane Bakse, ali je domaćin na kraju stigao do pete pobede u nizu. Velika četvorka Antetokumpo, Midltn, Najt i Mejo je ubacila više od 20 poena, Kid je koristio svega osam igrača u ovom meču. Kod Lejkersa Buzer 28 poena, 9 skokova.

Indijana je savladala Detroit uz 16 poena i 12 skokova Hiberta, Džordž Hil je povratak u petorku obeležio sa 20 poena i 6 asistencija. Pejsersi su sa par odličnih serija u drugom poluvremenu uspeli da se odlepe, Detroit se vraćao, ali su par trojki Si Džej Majlsa rešile pitanje pobednika.

APTOPIX Wizards Hawks Basketball

I na kraju Atlanta, pošto su prekinuli prethodne večeri seriju pobeda, Houksi su se vratili na pravi put protiv Vašingtona. Džef Tig se sjajno držao protiv Džona Vola, ubacio je 26 poena i imao 8 asistencija, i iako su brojke pleja Vizardsa bile bolje (24 poena, 9 as, 7 sk.) na kraju se radovao lider Istoka. Tig je u odlučujućim trenucima serijomn poena doveo svoj tim na bezbedno odstojanje u finišu kada su Houksi priveli meč kraju. Odličan je bio i Pero Antić, za manje od 15 minuta na parketu, ubacio je 9 poena, imao i 6 skokova.

Inače, NBA je kompletnu petorku Houksa, Tig, Milsap, Horford, Kajl Korver i Kerol proglasila za igrače meseca, pošto su u januaru dobili svih 17 mečeva!

Atlanta se spreman za sudar na vrhu, u grad stiže Golden Stejt, to je okršaj lidera Istoka i Zapada.

Rezultati:

Golden Stejt - Dalas 128:114
Juta - Memfis 90:100
San Antonio - Orlando 110:103
Minesota - Majami 102:101
Milvoki - Lejkersi 113:105 pr.
Hjuston - Čikago 101:90
Nju Orleans - Oklahoma 91:102
Toronto - Bruklin 93:109
Boston - Denver 104:100
Atlanta - Vašington 105:96
Indijana - Detroit 114:109

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke